Cum faci acasă cea mai bună polenta. Mămăliga, la fel ca în Italia

Cum faci acasă cea mai bună polenta. Mămăliga, la fel ca în Italia
Cum se prepara polenta delicioasa

În articolul următor vă propunem să învățați să faceți acasă cea mai bună polenta. Mămăliga va ieși la fel ca în Italia. Polenta este una dintre cele mai gustoase rețete de mămăligă.

Cum să faci acasă la tine mămăligă italiană selicioasă. Care sunt secretele polentei

Secretele polentei și al gustului său delicios constă în modul de măcinare al făinii, timpul îndelungat de fierbere, cantitatea perfectă de sare de mare. Contează chiar și vasul în care se prepară o polenta perfectă ca în Italia.

Polenta la italieni este considerată hrana din trecut a săracilor, iar din 1700 a devenit un preparat tradițional din Nordul Italiei.

Polenta se servește la zile de sărbătoare și în restaurante scumpe

Acum, polenta, are o reputație mult mai bună. Polenta este servită la ocazii speciale și în restaurante scumpe. Câteva reguli de bază sunt bătute în cuie și nu ai voie să te abați de la ele dacă vrei un rezultat final delicios.

Făina de porumb intergral, măcinată la moară cu pietre este de ideală atunci când vreți să pregătiți cea mai delicioasă rețetă de polenta.

Untul adăugat din belșug face polenta delicioasă

De asemenea, gustul desăvârțit este dat de untul adăugat din belșug. De asemenea, polenta are nevoie de timp ca să fiarbă, iar făina de porumb prefiartă nu este o opțiune.

Făina de moară are nevoie de o oră pentru a fierbe. Apa și sarea de mare se pun la fiert într-un vas. Atunci când apa dă în fiert, făina se adaugă în ploaie. Polenta se amestecă des cu ajutorul unui tel.

Câtă apă se pune la polenta italiană. Cât mălai este necesar pentru patru porții de mămăligă

Important este și dozajul de apă pentru o polenta de calitate. 4 litri de apă  se adaugă la un un kilogram de făină de mălai.

500 grame de făină sunt suficiente pentru 4 porții de mămăligă. Un alt secret, pe care italienii pentru polenta perfectă îl respectă cu sfințeinie. este sarea.

Din ce material trebuie confecționat vasul în care se pregătește vestita mămăligă italiană

Trebuie adăugată într-atât încât mămăliga să nu fie nici sărată, nici nesaărată. Nu în ultimul rând, pentru un rezultat excepțional contează și vasul în care se prepară polenta.

Ceaunul de mămăligă trebuie să fie făcut dintr-un metal ce permite distruibirea uniformă a căldurii. Italienii folosesc pentru prepararea polentei un vas numit ”paiolo”. Acesta poate fi din cupru sau din aluminiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI