28 nov. 2020 | 13:27

Cum faci acasă cea mai bună pâine. Rețeta lejeră care este la îndemâna tuturor românilor

Știri generale
Cum faci acasă cea mai bună pâine. Rețeta lejeră care este la îndemâna tuturor românilor
Rețetă pentru pâine

Pandemia a scos la iveală niște bucătari de duminică ce nu știau de îndemânarea lor. Mulți dintre români și-au pus toate sperațele și în preparate mai greu de făcut precum pâinea. O rețetă a reușit să fie la îndemână tuturor care nu fac asta atât de des. De ce ingrediente ai nevoie și care e modul de preparare?

Rețetă pentru pâine de casă. Cel mai simplu mod de preparare!

Ce poate să fie mai bun decât o pâine aburindă și crocantă pe care te bucuri să o fi făcut-o tu cu mâinile tale? Pâinea nu e atât de greu de făcut, important e să o frămânți cum trebuie, iar la asta se pricep cei care s-au mai încumetat să facă aluaturi de-a lungul timpului. Cu toate astea, există o rețetă care să avantajeze pe toată lumea, mai cu seamă pe cei care au trecut mai rar prin bucătărie sau pur și simplu nu au pregătit de prea multe ori copturi.

Ingrediente: (6 persoane)
500 g făină de grâu
8 g drojdie
sare fină, de 10 ori cantitatea pe care o apuci între degete
320 ml apă

Mod de preparare:
Amestecă sarea cu făina, divolvă drojdia în puțină apă caldă, iar în mijlocul grămezii de făină fă o gaură și răstoarnă maiaua formată înauntru. Amestecă încet toate ingredientele fără să se formeze cocoloașe și după ce ai obținut o cocă foarte moale, întinde totul pe o suprafață de lucru. Frământă aluatul încă 5-7 minute prin întinderea și plierea lui continuă, pentru elasticitate. Pune aluatul frământat într-un recipient încăpător și acoperă-l cu un prosop. Lasă totul la dospit preț de jumătate de oră până își dublează volumul. Presară-ți mâinile cu făină și începe să modelezi forma dorită. Împarte aluatul în câte bucăți vrei (depinde de mărimea pâinii pe care o vrei) mai apoi lasă aluatul la odihnit încă jumătate de oră înainte de a-l introduce în cuptor. Pentru a arăta mai bine, îți este sugerat să o tai fin pe deasupra în forme diverse.

Sfaturi

„Reteta simpla de paine de casa (cea de fata) presupune o formula usor de aplicat in cazul aluatului si o metoda usoara de framantare, modelare si coacere a unei paini. Nu presupune tehnici sau echipamente speciale dar nu e rau daca aveti la indemana un robot de bucatarie si o piatra pentru copt pizza sau paine. Nu e insa nici o tragedie daca nu le aveti pentru ca aceasta paine de casa poate fi framantata usor si cu mana si poate fi coapta si in tava clasica a cuptorului bine incins”, arată savoriurbane.ro.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro