Cum faci acasă cea mai bună pâine. Rețeta lejeră care este la îndemâna tuturor românilor

Rețetă pentru pâine

Pandemia a scos la iveală niște bucătari de duminică ce nu știau de îndemânarea lor. Mulți dintre români și-au pus toate sperațele și în preparate mai greu de făcut precum pâinea. O rețetă a reușit să fie la îndemână tuturor care nu fac asta atât de des. De ce ingrediente ai nevoie și care e modul de preparare?

Rețetă pentru pâine de casă. Cel mai simplu mod de preparare!

Ce poate să fie mai bun decât o pâine aburindă și crocantă pe care te bucuri să o fi făcut-o tu cu mâinile tale? Pâinea nu e atât de greu de făcut, important e să o frămânți cum trebuie, iar la asta se pricep cei care s-au mai încumetat să facă aluaturi de-a lungul timpului. Cu toate astea, există o rețetă care să avantajeze pe toată lumea, mai cu seamă pe cei care au trecut mai rar prin bucătărie sau pur și simplu nu au pregătit de prea multe ori copturi.

Ingrediente: (6 persoane)
500 g făină de grâu
8 g drojdie
sare fină, de 10 ori cantitatea pe care o apuci între degete
320 ml apă

Mod de preparare:
Amestecă sarea cu făina, divolvă drojdia în puțină apă caldă, iar în mijlocul grămezii de făină fă o gaură și răstoarnă maiaua formată înauntru. Amestecă încet toate ingredientele fără să se formeze cocoloașe și după ce ai obținut o cocă foarte moale, întinde totul pe o suprafață de lucru. Frământă aluatul încă 5-7 minute prin întinderea și plierea lui continuă, pentru elasticitate. Pune aluatul frământat într-un recipient încăpător și acoperă-l cu un prosop. Lasă totul la dospit preț de jumătate de oră până își dublează volumul. Presară-ți mâinile cu făină și începe să modelezi forma dorită. Împarte aluatul în câte bucăți vrei (depinde de mărimea pâinii pe care o vrei) mai apoi lasă aluatul la odihnit încă jumătate de oră înainte de a-l introduce în cuptor. Pentru a arăta mai bine, îți este sugerat să o tai fin pe deasupra în forme diverse.

Sfaturi

„Reteta simpla de paine de casa (cea de fata) presupune o formula usor de aplicat in cazul aluatului si o metoda usoara de framantare, modelare si coacere a unei paini. Nu presupune tehnici sau echipamente speciale dar nu e rau daca aveti la indemana un robot de bucatarie si o piatra pentru copt pizza sau paine. Nu e insa nici o tragedie daca nu le aveti pentru ca aceasta paine de casa poate fi framantata usor si cu mana si poate fi coapta si in tava clasica a cuptorului bine incins”, arată savoriurbane.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI