17 mart. 2022 | 09:39

Cum făcea tatăl lui Dani Oțil economie la benzină. Trucul genial care îi salva bani, dar pe care nimeni nu mai poate să îl facă

Monden
Cum făcea tatăl lui Dani Oțil economie la benzină. Trucul genial care îi salva bani, dar pe care nimeni nu mai poate să îl facă
Dani Otil, despre educatia financiara primita de la tatal sau

Într-o perioadă în care românii au fost tot mai mult atenți la evoluția prețurilor la carburanți, Dani Oțil a dezvăluit în ediția de azi a emisiunii Netaza cu Răzvan și Dani că prima lecție de educației financiară a primit-o de la părintele său. Cum proceda părintele lui Dani Oțil, pentru a contabiliza consumul benzinei mașinii sale.

Cum făcea tatăl lui Dani Oțil economie la benzină

Dani Oțil a mărturisit cum prima educație financiară a primit-o de la tatăl său. O educație financiară este necesară în contextul în care românii asistă la majorări de prețuri, așteptate inclusiv la alimente de bază sau fructe și legume.

„Prima educație financiară am primit-o de la tata. Tata oprea motorul de la dacie la fiecare vale. Acum nu mai poți, ca se opresc toate sistemele. Acum nu se mai poate, păcat că a dat-o la remat. Dar făcea un lucru bun: economie. Avea și un caiet în care scria drumurile pe care le făcea, cât consuma pentru benzină. Bine, mai scria și câte drumuri făcea pe la soacra lui…”, a dezvăluit Dani Oțil.

Tot în ediția de azi a emisiunii, Dani Oțil a dezvăluit că mâine va sta puțin la emisiune, iar asta pentru că urmează să plece într-o călătorie așteptată.

„Mâine o sa stau foarte puțin la emisiune, o sa încerc sa ajung undeva mai aproape de cercul polar ca să ne dam pe gheață. De dus mă duc, dar nu știu dacă mă întorc. Ca să știți, să fiu scuzat. Fug la cercul polar”, a motivat Dani Oțil absența sa de la emisiune.

Scumpiri preconizate la legume și fructe

De altfel, prețul carburanților a captat tot mai mult atenția românilor, mai ales în ultima perioadă. Mai exact, totul a început pe fondul zvonului scumpirii carburanților, creându-se cozi la benzinării. Totul a pornit de la un caz particular, și anume, o benzinărie din Beiuș care vindea cu 11 lei litrul de benzină.

Rapid, informația a fost rostogolită în online, pe rețele sociale și dezbătută apoi la TV. Faptul că benzina ar putea depăși prețul de 10 lei pe litru i-a scos pe unii dintre cetățeni din case, luând cu asalt benzinăriile ca să facă un plin, mânați de teama că scumpirile ar putea intra în vigoare.

Scumpirile sunt așteptate însă, din păcate, în ce privește prețurile la mâncare și se preconizează că fructele și legumele vor fi mai scumpe și anul acesta, mai ales pe fondul războiului Rusia-Ucraina.

Potrivit INS, în ultimul an, legumele și fructele s-au scumpit cu 15% în România, iar fermierii susțin că tăvălugul scumpirilor nu se va opri aici.  susțin fermierii. Aceștia explică scumpirile prin faptul că au costuri tot mai mari din producție.

În ultimul an, s-au înregistrat scumpiri cu peste 50% la îngrășăminte,  pesticide, ambalaje, combustibil. Fermierii sunt de părere că, la vară, un kilogram de roşii sau de castraveţi va porni de la un preț minim de 20 de lei pe kilogram. Comparativ cu anul trecut, asta ar fi o creştere de 30%.

Parteneri