22 sept. 2023 | 13:20

Cum face chef Sorin Bontea pastele carbonara. Ce pune în tigaie să le dea gustul: „Îmi lasă gura apă”

Utile
Cum face chef Sorin Bontea pastele carbonara. Ce pune în tigaie să le dea gustul:
Paste carbonara a la chef Sorin Bontea

Pastele carbonara sunt o adevărată delicatesă italiană, care a cucerit rapid și inimile românilor. Pasionații de gătit și artă culinară știu că secretul celor mai bune paste stă în folosirea produselor de calitate, astfel că, în rândurile de mai jos, îți dezvăluim rețeta lui chef Sorin Bontea pentru acest preparat savuros.

Paste carbonara a la chef Sorin Bontea

Pastele se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare din întreaga lume. Sunt extrem de versatile în bucătărie, fapt pentru care se pot pregăti numeroase preparate cu ele, simplu și rapid.

În rândurile de mai jos îți dezvăluim rețeta lui chef Sorin Bontea pentru a prepara acest tip de paste carbonara. Ce ingrediente folosește și care sunt pașii pentru ca acestea să iasă perfect.

Ingrediente rețetă

De-a lungul timpului, oamenii au încercat să mai ”personalizeze” rețeta, astfel că există mai multe variante de a o prepara. Iată ce ingrediente folosește celebrul jurat de la Antena 1.

Ingrediente:

  • 200 g paste
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 150 g pancetta
  • 80 g parmezan
  • 4 gălbenușuri
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început, se pun pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj, și, la final, se păstrează apa, pentru că va fi nevoie de ea mai încolo, pentru a dat o textură aparte preparatului.

Între timp, separat, se pune o tigaie la încins, cu ulei de măsline. Până ce ajunge la temperatura ideală, se taie baconul în cubulețe sau în dreptunghiuri mici și apoi se pun în tigaie și se trag la foc potrivit. Peste acestea, se adaugă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc.

Cât timp aceasta stă în tigaie, se amestecă parmezanul cu cele patru gălbenușuri, peste care se adaugă sare și piper, după gust. În momentul în care pastele sunt perfect fierte se pun în tigaie, peste care se mai adaugă puțin din apa de la paste, piperul și se mai lasă la fiert timp de 1 minut.

Tigaia se trage apoi de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile. Pastele sunt gata, nu mai lipsește decât să fie puse în farfurie și savurate.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Pastele care nu îngraşă. Mănânci câte vrei fără să îţi fie teamă că vei acumula kilograme

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Localitatea care poartă cel mai lung nume din România. Are 27 de litere, iar turiștii rămân impresionați de peisajele fabuloase
Click.ro
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Biden permite Ucrainei să lovească Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Se verifică buletinele. Regula pe care românii NU o respectă: E dezastru!
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Culiță Sterp și Daniela Iliescu s-au căsătorit în secret. Tânăra este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini de la nuntă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro