Cum era alintată Oana Sârbu când era copil. Amintirile pe care le are artista cu părinții săi

Cum era alintată Oana Sârbu când era copil. Amintirile pe care le are artista cu părinții săi
Oana Sârbu, de la adolescenta liceană, la vedeta de astăzi

Pentru cei din generațiile de dinainte de 1989, Oana Sârbu este acea elevă de care se îndrăgostește iremediabil personajul jucat de Ștefan Bănică jr. în seria „Liceenii”. În afară de scurta sa carieră cinematografică, Oana este și o solistă de muzică ușoară extrem de apreciată. Dar, înainte de a fi și actriță, cât și muzician, vedeta a fost un copil și un adolescent răsfățat de părinți. Într-un interviu acordat în exclusivitate celor de la Ego.ro, Oana Sârbu a vorbit despre perioada copilăriei și cum era alintată de părinți.

Oana Sârbu, de la adolescenta liceană, la vedeta de astăzi

Venită dintr-o familie de artiști, având în vedere faptul că tatăl acesteia, Romulus Sârbu, a jucat pe scena teatrului „Constantin Tănase” în celebrul cuplu comic-fantezist Anton și Romică, Oana Sârbu a ales aceeași carieră, de artist complet.

Debutul avea să-l facă direct pe scena festivalului concurs „Steaua fără Nume”, în 1985, ulterior devenind cunoscută în toată România, datorită personajului interpretat în seria de filme „Liceeni”, alături de Ștefan Bănică jr.

Astăzi, ajunsă la 53 de ani, vedeta se poate mândri cu o carieră artistică întinsă pe 37 de ani, cu o familie frumoasă, și cu multe proiecte de anvergură în acest an:

„Mă bucură micile evenimente care încep să apară, am din nou o colaborare cu teatrul care m-a consacrat și care, pentru tatăl meu, a fost a doua familie, Teatrul de revistă ”Constantin Tănase”. Am un recital al meu, cu acompaniamentul big band-ului dirijat de Dan Dimitriu, în spectacolul ”Un cântec, o glumă!”.

E o revenire minunată și mult așteptată, la propunerea actriței Valentina Fătu și a directorului teatrului, Vasile Muraru. Am avut un recital intitulat „Falling lieves”, cu muzică și poezie, pe teme de frig și toamnă, acum conține piese de primăvară și, evident, ”Ani de liceu”, cu care închei. În luna mai voi fi prezentă la ”Galele Savoy”, și, sper, colaborarea să continue.”, spune Oana Sârbu, în exclusivitate, pentru Ego.ro.

„Mă alintau în foarte multe feluri… ”

Ajungând la capitolul familie, Oana Sârbu a rememorat clipe din copilăria sa, și mai ales despre cum era alintată de părinți:

Ei mă alintau în foarte multe feluri… Mama îmi spunea „cioculeț”, când eram mică, iar tata îmi spunea „alifie”, „pisoi”, „ciudato!”, „strengarițo”, ”nucușoara”… Și câte și mai câte alinturi… Am fost o fetiță dorită și iubită mult de ai mei și de întreaga mea familie, am apărut la zece ani după ce a venit pe lume fratele meu.

Copilăria a fost cea mai frumoasă perioadă a vieții mele. Pocnind din degete mă întorc adesea în timp și-mi îngrijesc copilul din mine cu amintiri dragi. Păstrez fizic amintiri din perioada aceea, de la mărgele și haine, până la oracole și pulovere croșetate de mătușa mea dragă.”, a mai povestit Oana Sârbu.

Divorțată cu mulți ani în urmă, în 1993, de celebrul compozitor Virgil Popescu, vedeta a mai declarat că nu are în plan să se recăsătorească curând, spunând că îi place solitudinea.