Varza murată, un ingredient esențial în pregătirea sarmalelor, poate deveni o problemă pentru mulți gospodari atunci când este prea sărată sau prea acră. Cum desărezi rapid varza murată? Există un truc pe care ar trebui să îl știi ca să îl ai la îndemână atunci când vrei să gătești, dar varza murată este mult prea sărată.
Dacă te confrunți cu o varză murată prea sărată sau prea acră, prima soluție simplă este să speli varza foarte bine sau să o lași la înmuiat în apă peste noapte.
Vezi și: La ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt. De-asta se strică sau iese acră
Acest lucru ajută la eliminarea excesului de sare sau aciditate. Dacă observi că varza este prea sărată sau prea acră chiar când te apuci să faci de mâncare, o poți lăsa într-un vas cu apă timp de 30-60 de minute, în funcție de cât de sărată este. Este important să schimbi apa de câteva ori pentru a accelera procesul.
Cu toate acestea, celebrul chef Sorin Bontea da ezvăluit o soluție mai elaborată, dar garantată pentru a rezolva problema verzei prea sărate sau acra. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a pregăti varza pentru sarmale.
Ingrediente necesare:
Dacă varza este prea acră sau prea sărată, începe prin spălarea minuțioasă a frunzelor cu apă călduță. Apoi, lăsă-le într-un castron cu apă timp de aproximativ o oră și jumătate. Acest proces va ajuta la reducerea nivelului de sare și aciditate.
Află și: Ingredientul banal care face varza călită foarte gustoasă. Puține gospodine știu trucul
În timp ce frunzele de varză se înmoaie, curăță ceapa, spal-o și toac-o mărunt.
Pune ceapa tocată la călit într-o tigaie cu puțin ulei la foc mic până când devine sticloasă.
Adaugă orezul și continuă să călești timp de 2-3 minute. Prepararea umpluturii de carne: Într-un bol, amestecă carnea tocată cu ceapa călită, orezul și condimentele.
Vezi și: În cât timp se acrește varza murată. Secretele pe care puțini le știu
Adăugați puțină apă pentru a obține o compoziție ușor fragedă.
Dacă frunzele de varză sunt mici, taie-le mărunt și așează-le pe fundul oalei în care vei găti sarmalele. Adaugă apoi un strat de umplutură de carne, costiță afumată și câteva frunze de dafin. Continuă alternând straturile de sarmale și costiță. Ultimul strat ar trebui să fie format din varză tocată.
Toarnă puțin bulion peste sarmalele așezate în oală. Lasă-le să fiarbă până când sunt gata, adăugând apă dacă este necesar.
Te-ar putea interesa și: Ce să presari pe fundul butoiului înainte de a pune varza la murat. Trucul bătrânilor care o va păstra crocantă până primăvara
Acești pași te vor ajuta să pregătești sarmale delicioase, chiar și atunci când ai de-a face cu o varză murată prea sărată sau acră.
Trucul lui Sorin Bontea pentru varza mult prea acră este extrem de folositor, dacă nu ai probat varza înainte de a începe gătitul. Dacă vrei ca totul să meargă repede, lasă apa să curgă peste frunzele de varză sau schimbă apa în care ai pus varza la nesărat des, o dată la 10 minute. Totul ar trebui să fie perfect și să ai varză bună pentru sarmale sau varză călită.