Multe gospodine se pregătesc intens pentru perioada sărbătorilor, așa că achiziționează carne mai multă pentru preparatele de atunci. Ofertele curg lin în cele mai mari supermarket-uri, iar majoritatea doamnelor cumpără produsele dorite și le depozitează în congelator. Cu siguranță o parte din alimente sunt consumate și până la masa de Crăciun. Problema unor bucătărese apare însă când uită să scoată carnea la dezghețat înainte de prânz. Cum poți să o decongelezi rapid și simplu?
Cu siguranță gospodinele au avut mari bătăi de cap atunci când a venit vorba despre carnea abia scoasă din congelator. De cele mai multe ori doamnele uită de acest pas din cauza faptului că se grăbesc să termine celelalte lucruri de făcut din locuință.
Experții vin acum cu metode simple, ușoare și corecte pentru dezghețarea produsului care este vedeta din farfuria ta. Nu trebuie să mai schimbi planurile și să le servești altceva pofticioșilor. Poți să îți respecți meniul gândit și dacă scoți carnea în ultima jumătate de oră. Poate puține gospodine știu, dar unele metode greșite influențează calitatea cărnii.
Cea mai cunoscută și recomandată este depozitarea ei în frigider peste noapte, dar nu este și foarte eficient pentru bucătăresele grăbite. Este recomandat ca bucata ta să fie deja tăiată pentru acest proces.
Ai nevoie și de două oale de aluminiu și puțină răbdare. Pune o oală cu fundul în sus și lasă feliile de carne la mijloc. A doua oală trebuie umplută cu apă și pusă deasupra alimentului. Suprafața de contact este mai mare, iar aluminiul preia mai repede din temperatura cărnii.
O altă variantă presupune un șoc termic. Ai nevoie de apă fierbinte și pungi de tip zip lock. Pune carne într-o pungă și închide-o etanș, apoi scufundă bucata în apă fierbinte. Trebuie să te asiguri că apa nu intră în contact direct cu carnea, pentru că atunci o să înceapă să se gătească.
Nu este recomandat să lași carnea astfel mai mult de 20 de minute, mai ales în cazul în care ai de decongelat carne de pui. Experții susțin că nu există un timp exact pentru acest truc pentru că procesul durează în funcție de grosimea bucății de carne.
O metodă diferită și știută deja de toți românii era des folosită de bunici în vremurile trecute. Mai exact, acestea puneau sare pe bucățile care trebuiau să se dezghețe mai repede. Poți încerca și tu!