Cuptorul cu microunde este folosit destul de des în bucătărie pentru că ajută la încălzirea rapidă a mâncării. În acest electrocasnic se introduc diverse produse alimentare, motiv pentru care în interiorul lui apar pete de murdărie. De aceea, este necesar să îndepărtezi petele periodic pentru a nu afecta funcționarea acestuia.
De obicei, oamenii folosesc cuptorul cu microunde pentru a-şi încălzi alimentele, însă acesta are și alte întrebuințări. Știați că acest aparat casnic te poate ajuta să cureți mai repede usturoiul? Pentru cei cărora le este greu să decojească usturoiul, este de ajuns să pună cățeii de usturoi în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 15-20 de secunde, iar grăunţii vor ieşi singuri.
Cuptorul cu microunde poate fi util și pentru alte alimente. De exemplu, să salvezi pâinea uscată. Cuptorul cu microunde te poate ajuta să îţi rehidratezi pâinea uscată. Tot ce trebuie să faci este să pui pâinea în apă, iar apoi, timp de 10-20 de secunde, în cuptor
De asemenea, aparatul ajută la dezlipirea mai ușor a etichetelor. Dacă vrei să dezlipeşti mai uşor etichetele de pe sticle, pune-le la microunde timp de 1-2 minute, iar etichetele se vor desprinde mai uşor.
Cuptorul de microunde este preferat de mulți români în momentul în care timpul este unul limitat, iar alimentele trebuie să fie încălzite pentru a avea un gust cât mai bun. Totuși, cât consumă un astfel de dispozitiv?
Totul depinde de modul în care este folosit acest dispozitiv, mai ales pentru că poate să fie dotat cu grătar sau convector. Cu acestea fiind spuse, indicatorii sunt în intervalul de 0,5 și 1,5 kW pentru funcția de microunde, în timp ce aceștia se situează între 1,5 și 2,8 dacă este folosit și grătarul.
De asemenea, dacă este implicat și un convector, atunci consumul de energie o să crească de la 2 kW până la 3 kW, ținând cont că și ventilatoarele instalate în carcasă joacă un rol important atunci când vine vorba despre consumul de energie.
Consumul de energie se schimbă și în funcție de alimentele gătite, mai ales pentru că trebuie să se folosească diferite funcții pentru a pune pe masă un produs delicios, cald, sau pentru a pregăti anumite alimente pentru a le introduce într-o rețetă preferată de cei dragi.
În cazul în care alimentele sunt încălzite la temperatura camerei, cuptorul cu microunde o să consume 0,1 kilowati, în timp ce este nevoie de 0,2 până la 0,4 kilowati pentru funcția de decongelare. Totuși, dacă poftești la o ciorbă fierbinte, dispozitivul o să consume 0,7 kW.