A lăsat un pahar cu bicarbonat de sodiu 2 nopți în cuptorul cu microunde. Ce s-a întâmplat apoi e pur și simplu genial

A lăsat un pahar cu bicarbonat de sodiu 2 nopți în cuptorul cu microunde. Ce s-a întâmplat apoi e pur și simplu genial
A lăsat un pahar cu bicarbonat de sodiu 2 nopți în cuptorul cu microunde

De multe ori ne putem plânge de faptul că trebuie să curățăm cuptorul cu microunde. Fie nu găsim produse suficient de puternice pentru a elimina grăsimile și mizeria, fie nu ajungem în toate locurile pentru a ne asigura că aparatul de care ne folosim extrem de des va fi curat. Iată că s-a aflat un secret ce le va fi folositor multor români.

Secretul bicarbonatului de sodiu. Cât de folositor este

Poate te-ai întrebat de multe ori care este cel mai ușor mod de a curăța cuptorul cu microunde. Poți salva foarte mult timp folosind o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. Soluția pe care o vei obține te va ajuta să cureți cât mai repede aparatul esențial din casa ta.

Poți să pui puțin bicarbonat de sodiu peste care să torni puțină apă. Apoi, așează bolul în cuptor cu microunde și lasă-l timp de trei minute în timp ce aparatul este dat la putere maximă. După ce ai îndeplinit acești pași, curăță pereții cuptorului cu microunde cu o lavetă curată. De asemenea, poți lăsa un pahar de bicarbonat de sodiu timp de două nopți în aparat, astfel va dispărea complet mirosul de mâncare.

Acesta nu este, totuși, singurul truc de care ar trebui să te folosești atunci când vine vorba despre curățarea aparatului. Pentru a îndepărta grăsimea este esențial să folosești o soluție formată din detergent de vase și apă. Freacă fiecare pată din cuptorul cu microunde cu un burete până ce dispare. La final, trebuie îndepărtate și urmele de detergent.

Poți să te folosești și aici de trucul învățat mai sus, anume de a pune un burete umezit cu apă și detergent în interiorul aparatului. Programează timp de un minut la putere maximă pentru ca aburii să acapareze mirosul de ars. Astfel, vei reuși să cureți mai rapid petele.

Cum poți curăța mai repede cuptorul cu microunde. Cele mai simple metode

Evită să folosești un burete de sârmă pentru a nu zgâria cuptorul cu microunde. Dacă încă ai probleme cu mirosul pe care îl emană respectivul aparat, mai există un truc de care te poți folosi. Stoarce câteva lămâi și toarnă sucul obținut într-un vas termorezistent pe care să îl introduci în cuptor. Închide ușa aparatului și lasă totul acolo timp de mai multe ore, notează publicația Click!. Dacă nu ai suficient timp la dispoziție, setează un program de încălzire timp de două minute și astfel vei scăpa mai ușor de mirosul neplăcut.

Dacă nu găsești lămâi în casă, poți elimina orice miros cu oțetul de mere. Toarnă într-un vas această substanță alături de apă și setează un program de încălzire timp de cinci minute. La fel ca și la modalitățile descrise mai sus, aburii te vor ajuta să elimini orice mireasmă ce nu este pe placul tău și să cureți mai repede cuptorul cu microunde.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI