Cum cureți petele de deodorant cu aceste 5 soluții ieftine și sănătoase

Cum cureți petele de deodorant cu aceste 5 soluții ieftine și sănătoase
Cum poți să cureți rapid petele de deodorant?

Cum poți să cureți rapid petele de deodorant? Cu siguranță te-ai simțit și tu stânjenit într-o astfel de situație în care ai văzut o pată pe tricoul tău negru chiar după ce l-ai curățat. Multe dintre produsele din comerț tind să strice țesăturile, iar culorile multor piese vestimentare se pierd mai ales după multe spălări. Ce trucuri geniale trebuie să știe toate gospodinele? Există soluții simpli, ieftine și sănătoase chiar la tine acasă. Iată ce trebuie să faci!

Truc pentru haine: cum să cureți petele de deodorant?

Cu siguranță și tu te-ai trezit cu pete de deodorant rămase pe unele piese vestimentare chiar și după ce le-ai băgat la mașina de spălat. Majoritatea gospodinelor au încercat numeroși detergenți de pe piață, dar tot nu au putut curăța unele zone sensibile unde țesăturile au fost afectate de produsele de igienă. Află că acestea pot deteriora materialul hainelor. Dacă te confrunți cu această problemă, nu trebuie să îți mai arunci cămășile sau tricourile preferate ori să le porți pe acasă.

Suc de lămâie: aciditatea lămâii te ajută la curățarea deodorantului și este sigură pentru majoritatea țesăturilor. Trebuie să amesteci într-un vas jumătate de cană cu suc de lămâie și jumătate de cană cu apă. Aplică ușor fix pe pată și lasă să acționeze sucul preț de o oră, ulterior pune haina în mașina de spălat la un program obișnuit.

Oțet: una din cele mai bune modalități de a scoate petele de deodorant este folosirea oțetului alb. Lasă cămașa sau tricoul pătat într-un vas cu oțet alb și curăță zona cu o perie moale. După ce ai curățat totul, pune îmbrăcămintea în mașina de spălat la un ciclu normal de spălare. Mai mult decât atât, oțetul te ajută și dacă ai probleme cu petele de cafea.

Cum trebuie să procedezi?

Bicarbonat de sodiu: pulberea albă pe care o ai cu siguranță în dulapul din bucătărie face minuni și în curățenie. Amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă și aplică pasta formată pe pată. Lasă să acționeze pentru cel puțin 20 de minute și mai apoi pune haina la spălat în mașină.

Apă oxigenată: află că apa oxigenată poate decolora hainele. Se recomandă să o folosești doar în cazul hainelor albe. Amestecă apă oxigenată cu apă normală și înmoaie hainele în ea.

Aspirină: zdrobește puțină aspirină și amestecă, iar ulterior lasă pulberea să acționeze aproximativ o oră. Ea funcționează ca bicarbonatul de sodiu, este eficientă și nu strică țesătura.

Urmăriți Playtech.ro și pe