Cum cureți petele de cafea sau ceai de pe veselă. Produsul-magic se află deja în baia ta

Cum cureți petele de cafea sau ceai de pe veselă. Produsul-magic se află deja în baia ta
Metoda simplă de a înlătura petele de cafea sau de ceai de pe veselă

Petele de cafea sau de ceai sunt greu de curățat, mai ales dacă am uitat de ele și au reușit să se imprime. Din fericire, există diferite mici trucuri care te vor ajuta să scapi de aceste pete mult mai ușor.

Cum scapi mai repede de petele de cafea

Cu siguranță majoritatea avem în casă acetonă. Este un produs perfect pentru îndepărtarea vopselei de pe unghii, însă substanța chimică este perfectă și pentru curățarea murdăriei, zgârieturilor sau petelor de pe diferite suprafețe din casă.

Acetona este un lichid incolor, inflamabil și solvent care dizolvă substanțe precum vopseaua, lacul sau grăsimea. Este important să nu folosiți acest lichid niciodată lângă o flacără sau căldură.

Puteți folosi acetona pentru a îndepărta petele de pe porțelan. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați o cârpă veche într-un agent de îndepărtare a lacului de unghii și frecați ușor peste petele de cafea și ceai de porțelan pentru a-i reda strălucirea inițială, iar după spălați cu apă caldă și săpun.

De asemenea, ar trebui să evitați utilizarea substanței pe modelele de aur sau cele decorative, deoarece le-ar putea deteriora.

Ce lucruri mai poți face cu acetona

Dacă zgârieturile sau petele de pe papucii de piele nu cedează ușor, puteți încerca acetona pentru o restaurare cât mai rapidă. Veți avea nevoie de O cârpă de spălat înmuiată în agent de îndepărtare a lacului de unghii și aplicată printr-o mișcare circulară ușoară poate freca cu ușurință petele și urmele.

Indicat ar fi să încercați mai întâi pe o zonă mai mică a papucului, sau pe o altă încălțăminte la care nu țineți atât de mult, pentru a vedea dacă acetona provoacă sau nu daune.

După, ștergeți orice reziduu cu o cârpă umedă sau cu un produs de curățat pentru piele. De asemenea, nu folosiți acetona prea des pe încălțăminte, deoarece poate rupe stratul și poate atenua suprafața dacă este suprautilizat.

Acetona mai poate îndepărta cu ușurința petele de cerneală de pe haine. Cu toate acestea, deoarece poate avea un efect de albire, mai întâi testați demachiantul pe un colț mic de material înainte de a continua.

Va trebui să amestecați o parte de acetonă cu două părți de apă, folosind o minge de bumbac sau o cârpă pentru a tampona pata cu soluția până se dizolvă, urmată de spălarea ca de obicei.