Cum cureți filtrele de la aer condiționat cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu care te salvează

Cum cureți filtrele de la aer condiționat cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu care te salvează
Cum cureți filtrele de la aer condiționat cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu care te salvează

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, prezent în fiecare gospodărie, care te poate scoate din necaz, dacă știi cum să îl folosești. Printre altele, pulberea albă poate fi folosită cu succes și la curățarea filtrelor de la aerul condiționat.

Bicarbonatul de sodiu, de ajutor în curățarea filtrelor de la aerul condiționat

Aparatul de aer condiționat a devenit indispensabil în orice spațiu și este esențial pentru a ne asigura confortul termic, cel puțin în perioada caldă a anului. Pe lângă reglarea temperaturii din imobil, aerul condiționat reduce și umiditatea, care ne face să resimțim diferit temperaturile, ajutându-ne astfel să controlăm mediul în care ne aflăm. Însă, durata de viață a unui asemenea aparat depinde și de cum îl întreținem și cât de des îi curățăm filtrele de aer.

Filtrele murdare sau înfundate reduc capacitatea aparatului. Ele pot expulza în aerul din locuință particule periculoase pentru sănătate și pot mări consumul de curent cu până la 15%. Pentru a le curăța ca la carte, nu e nevoie să cumperi vreo soluție scumpă din comerț. Dacă ai la îndemână puțin bicarbonat, problema e ca și rezolvată.

În cazul în care aparatul tău de aer condiționat are filtre lavabile, aspiră-le bine, apoi spală-le într-o soluție preparată dintr-un litru de apă și 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Lasă filtrele să se usuce complet înainte de a le monta la loc.

Cât de des este recomandat să curățăm aparatul de aer condiționat?

Frecvența cu care curățați filtrele depinde de cât de des este în funcțiune aparatul. De exemplu, pentru cele care funcționează doar vara, este suficient un control anual. În schimb, pentru cele care sunt folosite și iarna, pentru încălzire, controlul va trebui făcut o dată la șase luni. Pe de altă parte, dacă mediul în care trăiți este unul poluat sau cu mult praf, controlul este recomandat să se facă trimestrial.