Cum cureți bucătăria cu lămâie. Ce trucuri secrete au gospodinele

Cum cureți bucătăria cu lămâie. Ce trucuri secrete au gospodinele
Cum cureți bucătăria cu lămâie. Ce trucuri secrete au gospodinele

Lămâia nu este doar un aliment prețios și versatil, însă este și un antibacterian natural. Asta face ca lămâia să fie soluția perfectă pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor bucătăriei.

Cum cureți bucătăria cu lămâie. Ce trucuri secrete au gospodinele

Astfel că lămâia curăță, dezinfectează și parfumează o serie de suprafețe. Iată ce utilizări are lămâia.

Curăță și dezodorizează frigiderul

Frigiderul, fiind un loc de depozitare delicat, nu este recomandat să folosești substanțe chimice pentru curățare, întrucât agenții chimici ar putea să intre în contact cu alimentele și băuturile păstrate în acest spațiu. Astfel că lămâia este soluția perfectă ca să cureți frigiderul. Înmoaie un burețel în apă cu lămâie și șterge apoi toate suprafețele. Astfel, vei îndepărta bacteriile și vei împrospăta mirosul frigiderului.

Soluție anti-mucegai

Amestecă o lingură de zeamă de lămâie și una de bicarbonat și apoi aplică pasta pe suprafețele care sunt afectate de mucegai. Această soluție va ajuta la eliminarea ciupercii, dar și la îndepărtarea murdăriei. Dacă adaugi această pastă la o diluție de 1:1 oțet în apă și o aplici cu un pulverizator, nu-i va rezista nimic.

Pentru curățarea tocătoarelor

Studiile indică că unul dintre cele mai murdare accesorii din bucătărie este tocătorul din lemn, deoarece lemnul este un material poros care absoarbe mirosurile. Prin urmare, curățarea cu detergent ar putea menține acest miros chimic. Cu numai o jumătate de lămâie vei curăța tocătorul în profunzime, eliminând mirosurile și bacteriile. Lasă să acționeze cinci minute.

Ajutor pentru a îndepărta rugina

Trebuie să amesteci într-un bol trei linguri de sare și una de lămâie și să aplici pasta pe suprafețele afectate de rugină. Freacă cu o perie și lasă amestecul să acționeze 30 de minute. Curăță și clătește locul.

Detergent de vase

Pentru rsturile de mâncare grase depuse pe vase, lămâia este cea mai bună metodă ca să cureți fără efort. Freacă vasele murdare cu o jumătate de lămâie, lăsând să acționeze câteva minute. Grăsimile se vor dizolva, iar vasele pot fi apoi curățate rapid și ușor.

Ajutor pentru curățarea cuptorului cu microunde

Tot ce trebuie să faci este să pui în cuptor o cană cu apă și cu mult suc de lămâie, să pornești cuptorul și să lași să acționeze vreme de zece minute. Curăță apoi cu cârpa uscată toată murdăria.

Soluție pentru curățarea fierbătoarelor, ceainicelor și cafetierelor

Pune câteva felii de lămâie cu multă apă în aparat și lasă câteva ore să acționeze, iar orice impuritate va fi eliminată ușor și rapid.

Curăță găurile de scurgere

Ca să elimini reziduurile de alimente și alte substanțe organice din găurile de scurgere care de-a lungul timpului încep să răspândească un miros urât, trebuie să storci o lămâie direct în orficiul de scurgere.

Soluție pentru geamuri și suprafețe din sticlă

Toarnă apă plată într-un recipient cu pulverizator și adaugă 1 linguriță de zeamă de lămâie. Pulverizează pe geam sau pe suprafețe din sticlă, apoi șterge cu o lavetă curată și uscată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI