Cum cureți acasă friteuza cu aer cald. Așa o să o folosești timp îndelungat

Cum cureți acasă friteuza cu aer cald. Așa o să o folosești timp îndelungat
Cum poți să cureți acasă friteuza? Ai nevoie de câteva ingrediente pe care sigur le ai în dulap!

Majoritatea oamenilor s-au îndrăgostit de această mașinărie electrocasnică. Este utilă, rapidă și îți prepară într-un mod mai sănătos mâncărurile tale preferate. Supermarket-urile de la noi vin cu multe oferte în această direcție, dar și cu câteva instrucțiuni speciale aflate chiar pe cutiile acestora. Cum trebuie să fie îngrijite și care este modul eficient de curățare? Poți să le folosești mulți ani dacă ai grijă de aceaste aspecte.

Truc pentru curățenie: cum să ai grijă de friteuza cu aer cald?

Majoritatea oamenilor adoră alimentele prăjite, iar în meniul preferat al copiilor se află nelipsitele bulete de cașcaval, degețele de pui sau cartofi prăjiți. Toate gospodinele scapă ieftin dacă aleg să pregătească un astfel de prânz, motiv pentru care caută din ce în ce mai des ofertele de pe piață din dreptul friteuzelor.

Prăjirea cu aer cald este o modalitate excelentă de a găti rețetele îndrăgite ale familiei într-un mod mai sănătos, de a reîncălzi cina sau de a găti o masă ca la carte, dar extrem de rapid. Întâi de toate trebuie să citești manualul care vine cu acest produs.

Nu trebuie să lași niciodată friteuza conectată în momentul în care nu este utilizată. Scoate obiectul electrocasnic din priză după ce ai terminat procesul dorit. Deși pare simplu de îngrijit pentru că nu trebuie să ai grijă de pete de ulei sau diverse incrediente care își lasă foarte mult suc, trebuie să ții cont de câteva detalii.

Care sunt pașii?

Dacă ai de gând să prepari acolo totuși ceva care se scurge la un moment dat (cașcaval, sosuri, grăsime, etc.) pune pe grătarul de jos o fâșie de foaie de copt. Aceasta te va ajuta să eviți să o cureți atât de des cu produse chimice care i-ar putea dăuna în timp, dar îți salvează și din timpul tău de curățenie.

De asemenea, dacă totuși ești pe grabă și uiți aceste detaliu, folosește-te de câteva ingrediente pe care le ai cu siguranță în cămara ta. Poți să faci o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu cu care să freci suprafața afectată.

Este necesar să lași puțin totul să acționeze, ulterior să ștergi grătarul și pereții cu o lavetă sau un șervețel curat și umed, iar mai apoi cu unul uscat. Poți pune din când în când în aparat un recipient rezistent doar cu apă pentru a se crea condensul și pentru ca friteuza să se degreseze în doar câțiva pași. Șterge mai apoi excesul de apă și vei observa cum acest proces va face obiectul preferat al casei să aibă o viață mai lungă.