Ardeii sunt legumele a căror aromă este foarte bine pusă în evidență, în cazul în care sunt gătiți la cuptor. Pe cât de frumoși arată în conserve sau în borcanele pentru iarnă, pe atât de gustoși sunt. Ardeii copți sunt ușor de preparat, mai ușor decât ai putea să crezi, la o primă vedere. Tăiați felii subțiri, ei pot fi folosiți pentru prepararea mai multor rețete pentru sezonul de iarnă. Află cum coci rapid şi uşor ardeii în cuptor.
Aroma unică a ardeilor copți la cuptor nu se poate compara cu a niciunei legume pregătite pentru iarnă. De altfel, rețeta pentru prepararea ardeilor copți este mult mai simplă decât în alte cazuri. În general, aveți nevoie de ardei de diverse culori (roșii, portocalii, galbeni), pentru a oferi mâncării un plus de culoare.
Puteți găti ardeii cu ulei de măsline, pentru a oferi legumelor un gust delicios. Dacă preferați ceva mai sofisticat, puteți înlocui uleiul de măsline cu cel de avocado. În cel de-al doilea caz însă, riscați să vă confruntați cu mai mult fum în bucătărie.
Dacă obișnuiți să presărați sare deasupra ardeilor atunci când îi puneți la copt, încercați să renunțați la acest obicei. Sau cel puțin, aveți grijă să folosiți mai puțină sare decât de obicei.
Unele gospodine folosesc usturoi pudră și/sau oregano uscat pentru a condimenta ardeii copți la cuptor. Asigurați-vă că ingredientele pe care le folosiți pentru a condimenta legumele sunt proaspete. Dacă folosiți condimente deja învechite, gustul ardeilor copți se va strica.
Există multe dezbateri cu privire la modalitatea cea mai potrivită de a coace ardeii pentru sezonul de iarnă. Unele voci susțin că cea mai eficientă metodă de a coace legumele este afară, la grill. Puteți coace legumele și în casă, la cuptor. Află cum coci rapid și corect ardeii în cuptor, fără să faci fum în casă.
Cea mai recomandată metodă pentru a coace ardeii la cuptor este sub grill, legumele fiind tăiate în jumătate, potrivit Savori Urbane. Modul de pregătire și preparare este foarte simplu. Se taie ardeii în jumătate, pe lung, după care se spală și se curăță de cotoare și sâmburi.
Se așază ardeii cu coaja în sus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Atenție! Toți ardeii trebuie să fie tăiați în jumătăți. Se preîncinge cuptorul la 220 de grade Celsius, se alege program cu ventilație, dacă este posibil.
Citește și: Cum cureți ardeii copți în câteva secunde. Cu ce trebuie să-i ungi înainte
Se introduce tava în cuptor și se lasă ardeii la copt timp de 25-30 de minute, aproximativ. Se decojesc ulterior ardeii și se utilizează în rețetele preferate.