Cum bei cafeaua, în funcție de personalitatea ta. Cine o preferă amară și fără lapte

Cum bei cafeaua, în funcție de personalitatea ta. Cine o preferă amară și fără lapte

Cafeaua s-ar putea să fie cel mai comun viciu printre persoanele din jurul tău. Având însă în vedere în câte feluri poate fi savurată, nu este deloc absurd faptul că există o relație între modul în care o bei și personalitatea ta.

Consumul de cafea pare să fie în topul preferenților pentru creatorii de studii. Un grup de cercetători a analizat de curând legătura dintre personalitatea și băutura pe bază de cafea care te încântă cel mai mult. Nu de alta, dar unii o preferă neagră, alții în format de cappuccino, în timp ce foarte mulți se mulțumesc doar cu un latte.

Doctorul Ramani Durvasula, autorul unui sondaj la care au participat 1.000 de subiecţi, susţine că gusturile oamenilor în materie de băuturi reflectă trăsăturile lor comportamentale.  Dacă te afli în categoria celor care optează să-și înceapă ziua cu un cappuccino, sunt șanse mare să fii obsedat de control și micro-management. Fanii cafelei cu lapte sunt, în esență, persoane altruiste.

În același studiu detaliat de redactorii Daily Mail, se explică faptul că cei care consumă cafea neagră sunt oameni reci, detașați, competitivi, dar liniștiți. Ei sunt adepții interacțiunilor de tip unu la unu, în detrimentul dezbaterilor publice. În același timp, dau dovadă de tărie de caracte în situații critice.

Băutorii de cafea cu lapte sunt amabili și generoși cu cei din jur. Refuză lucrurile murdare și au o problemă majoră derivată din lipsa de onestitate. Același grup de oameni reprezintă angajați loiali și prieteni de nădejde. Din păcate, cei care cochetează cu un latte ajung deseori să se ignore pe ei însuși.

Dacă îți place cafeaua instant ești calm, relaxat și accepți viața fără te plângi. Problema este că tinzi să fii delăsător cu lucrurile importante și să acorzi prioritate activităților mai puțin relevante. Un frappe dulce este un semn de copilărie. Ești jucăuș, nestatornic și, de multe ori, nechibzuit. Dacă poți percepe acest lucru ca pe un avantaj, frappe-ul trădează un simț vestimentar dezvoltat și talent la design. Un espresso este dedicat celor care sunt în căutarea gratificării imediate și a succesului rapid. Aceștia sunt mai cinici, sarcastici și indiferenți la regulile unui stil de viață sănătos.

Sursa: Daily Mail