Cum au rămas nişte turişti români fără maşină în Halkidiki. Cel mai frumos concediu s-a transformat într-un coşmar

Cum au rămas nişte turişti români fără maşină în Halkidiki. Cel mai frumos concediu s-a transformat într-un coşmar
Cum au ramas niste turisti romani fara masina in Halkidiki

Tot mai mulți români se plâng de faptul că li se fură mașinile în Grecia. După ce, acum câteva zile, un cuplu povestea cum au rămas fără autoturismul personal în centrul capitalei elene, Atena, recent, doi turiști au relatat cum vacanța de vis din Halkidiki li s-a transformat într-un adevărat coșmar, după ce au constatat că le-a fost furat automobilul.

Unor turiști români li s-a furat mașina în Grecia

Ceea ce trebuia să fie un sejur de neuitat pe meleagurile grecești s-a transformat într-un coșmar pentru un grup de români. Un cuplu a rămas fără mașina personală, după ce autoturismul le-a fost furat în insula Halkidiki.

Pe rețelele sociale, mai exact pe un grup de Facebook destinat celor care călătoresc în Halkidiki, Grecia, un cuplu de români a povestit o întâmplare la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Turiștii au condus o zi întreagă, fără oprire, pentru a ajunge în Grecia. Românii nu s-au oprit pe drum, în Bulgaria, de teamă să nu fie jefuiți. Ei bine, de ce le-a fost frică nu au scăpat, întrucât românilor li s-a furat autoturismul din fața hotelului în care erau cazați în Halkidiki.

Totul s-a petrecut în noaptea dintre 4 și 5 august, în zona hotelului în care se aflau românii, când au avut loc mai multe furturi de mașini. Păgubiții bănuiesc că ar fi vorba despre o organizare de infractori care se ocupă numai cu acest lucru.

„Concediu stricat, pierdere financiară…”

Autoritățile din Grecia au demarat o anchetă pentru a determina ce s-a întâmplat, ca să-i ajute pe români să își recupereze automobilul furat.

„Am sosit în Grecia pe 1 august. Am plecat pe 31 iulie din România. Am mers în continuu să ajungem în Grecia și să nu rămânem peste noapte în Bulgaria, speriați puțin vis-a-vis de poveștile cu furturile de mașini.

Ne-am cazat în Salonic, noi având cazare programată de pe 2 aug în Halkidiki. Am stat marți, miercuri și joi noapte ne-a fost furată mașina din față cazării, de sub ochii noștri.

Menționez că în noaptea de joi, 4 spre 5 august, s-au furat 3 mașini Ford Kuga 2016, respectiv 2014. Cheile la noi. A fost o organizare ceva.

Ideea este că am venit în concediu. Concediu stricat, pierdere financiară… Pleci cu o foaie în locul mașinii.”, a povestit unul dintre români pe Facebook.

O întâmplare asemănătoare s-a petrecut în orașul Atena, în urmă cu doar câteva zile, atunci când un doi români au constatat că le-a fost furată mașina și înlocuită cu alt vehicul.