Cum au murit doi oameni după vaccinarea Pfizer. E alarmant: doctorii au stabilit motivul

Cum au murit doi oameni după vaccinarea Pfizer

Două persoane au murit în India, după ce li s-au administrat vaccin anti Covid-19, de la Phizer. Dar guvernul de acolo insistă asupra faptului că nu administrarea acestuia ar fi cauza decesului. Între timp, un producător de medicamente a sfătuit anumite segmente ale populației să renunțe la vaccin.

A murit după administrarea vaccinului anti-covid

Un pacient în vârstă de 52 de ani dintr-un oraș din India a murit la o zi după ce a primit injecția. Fiul bărbatului a declarat presei locale că el crede că tatăl său a murit din cauza efectelor secundare ale vaccinului, scrie sursa.

Bărbatul a spus că tatăl său avea simptome specifice pneumoniei, tuse și frisoane, înainte de a i se administra vaccinul, dar că după acesta a început să se simtă mult mai rău.

Ulterior, bărbatul s-a plâns de congestie și dureri în piept și a fost dus de urgență la spital, unde a fost declarat mort.

Cu toate acestea, oficialii guvernamentali susțin că persoana respectivă a cedat unui stop cardiac, subliniind că decesul nu are legătură cu vaccinarea împotriva Covid-19. Autopsia a dezvăluit că victima suferea de cheaguri de sânge și avea puroi în plămâni.

Al doilea pacient mort avea 43 de ani

Un al doilea deces a fost raportat în Bellary, în Karnataka. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost vaccinat sâmbătă și a murit luni. Guvernul spune că bărbatul a suferit de insuficiență cardiopulmonară. Nu este clar ce medicament i s-a administrat.

India a acordat aprobarea de urgență a două variante ale vaccinului Covid-19 la începutul acestei luni: Covaxin de la Bharat Biotech și Covishield, un jab bazat pe formula AstraZeneca / Oxford și fabricat de Serum Institute din India.

Cazuri raportate de reacții adverse în urma vaccinului

Alte șapte cazuri de reacții adverse au fost raportate după administrarea vaccinului, de la  începerea programului de imunizare în masă început sâmbătă, la nivel național, potrivit India Today.

Luni, Bharat Biotech a publicat o fișă informativă prin care recomandă persoanelor care suferă de orice alergie sau este imunocompromisă să nu apeleze la administrarea vaccinului.

Țara cu cel mai mare program de vaccinare anti-Covid-19

În India, țară cu o populație foarte numeroasă, au fost raportate 51 de reacții adverse și 1 persoană spitalizată în orașul Delhi. India începe cel mai mare program de vaccinare împotriva Covid-19, din lume.

India speră să vaccineze 300 de milioane de oameni până în august, începând cu 30 de milioane de medici, asistenți medicali și alți lucrători din prima linie.

New Delhi a salutat efortul de imunizare, considerat cel mai mare din lume, ca un triumf în sănătatea publică, însă, parlamentarii și presa au acuzat guvernul că se grăbește cu aprobarea celor două vaccinuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI