27 iul. 2022 | 08:44

Cum au apărut șosete peste știuleții de porumb de pe un câmp din Buzău. Explicația fantastică VIDEO

Social
Cum au apărut șosete peste știuleții de porumb de pe un câmp din Buzău. Explicația fantastică VIDEO
Cultura de porumb protejata cu sosete

Cum au apărut șosete peste știuleții de porumb de pe un câmp din Buzău. Ceva incredibil s-a întâmplat într-o comună din Buzău, unde localnicii au putut să vadă într-o dimineață cum fiecare știulete de porumb dintr-un lan era acoperit de câte o șosetă. Explicația fantastică, în rândurile de mai jos.

Ce au descoperit sătenii dintr-un sat din Buzău într-o dimineață. Ce aveau știuleții de porumb pe ei

Localncii au constatat cu stupoare că fiecare știulete dintr-un lan de porumb este acoperit de câte o șosetă. Întâmplarea fantastică s-a petrecut într-un sat din Buzău.

Ofticat să-şi vadă zilnic cultura de porumb distrusă de tot felul de păsări, un bărbat din comuna buzoiană Smeeni a apelat la o metodă ingenioasă de a-și proteja cultura. Chiar dacă este foarte ciudată, metoda omului chiar dă roade și îi protejează recolta așa cum nimeni și nimic nu a făcut-o până în prezent.

Știuleții au fost îmbrăcați cu șosete

În această perioadă de secetă extremă cârduri întregi de ciori şi grauri se reped asupra culturilor, lăsând în urmă pagube greu de suportat de proprietari. Sătul de această situaţie, bărbatul a apelat la o metodă ingenioasă: șosetele.

Astfel, fermierul a luat toate șosetele din casă și a îmbrăcat cu ele mulți dintre știuleții de porumb pentru a feri cultura de atacul păsărilor. Acum cele 300 de plante de porumb pentru floricele (popcorn) din curtea sa sunt protejate.

Metoda, foarte eficientă

Conform presei locale, bărbatul recomandă metoda celor care au culturi mici sau în cazul în care cineva ar dispune de sute de mii de șosete pentru a îmbraca hectare întregi de știuleți cu șosete.

În afară de păsările care fac nenorociri mari pe câmpurile agricultorilor, aceștia se mai confruntă și cu seceta, care pare a fi cea mai mare din istoria României.

Petre Daea, despre seceta istorică din România

„O mare parte din țară e sub efecte negative în  ceea ce privește seceta. În aceste momente desfășurăm în teren controale și întocmim documentele necesare. După constatarea la fața locului se comunică zilnic care sunt suprafețele afectate. Din nefericire nu plouă, iar afectarea culturilor e în creștere. Sunt 16.000 de hectare de culturi afectate.

Din datele centralizate azi, situația s-a schimbat, iar suprafețele cresc. Dacă vremea se înrăutățește, suprafața crește și ea. Până la această dată sunt în evidență doar suprafețele de grâu. În primul rând vreau să asigur țara că avem grâu suficient pentru a asigura nevoile țării. Toate măsurile pe care le-am luat la nivelul Ministerului Agriculturii le-am făcut în așa fel încât să punem la punct culturile de anul viitor.

Nu vor fi probleme cu însămânțările

Noi am dat libertatea fermierilor să hotărască soarta culturilor sale. În acest moment, noi avem posibilitatea să executăm lucrările de pregătire a terenurilor, pentru rapiță, grâu, orz, secară. E o preocupare permanentă în cadrul Ministerului Agriculturii.

Din constatările pe care le avem nu vor fi probleme cu însămânțările din această țara și se va face și un ghid de bune practice”, a anunțat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

PlaySport
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Cancan.ro
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Stirile PROTV
Trupul șoferului a fost secționat și a murit pe loc. Cum s-a produs tragedia de pe A1. „Venea cu viteză foarte mare un BMW”
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Capital.ro
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
EVZ.ro
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Adevarul
Cei mai mari poluatori cu plastic din lume, dezvăluiți de un studiu. Ce companii binecunoscute otrăvesc planeta
BZI.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro