02 mart. 2021 | 16:21

Cum arată viața la -50 de grade, de fapt. Prin ce chin trec acești oameni pentru a supraviețui FOTO

Știri generale
Cum arată viața la -50 de grade, de fapt. Prin ce chin trec acești oameni pentru a supraviețui FOTO
Yakutsk ținutul înghețat văzut prin fotografiile lui Alex Vasilyev

Cum ar fi să trăiești în cel mai îndepărtat colț de lume și cel mai friguros? Nu cred că și-a pus cineva o astfel de problemă. Ceea ce poate puțini știu, este că un astfel de loc există, și se află în Rusia. Este vorba de ținutul Yakutsk, iar aici temperaturile sunt din cele mai extreme, mai ales pe timpul iernilor siberiene. Dar noi, restul lumii, avem ocazia să vizităm ținutul închețat din Yakutsk prin intermediul pozelor făcute de Alex Vasilyev, original din acesastă zonă.

Yakutsk ținutul înghețat văzut prin fotografiile lui Alex Vasilyev

Cel mai înalt oraș al Pământului, cel mai aglomerat oraș al său, cel mai poluat oraș este Yakutsk, în Rusia. Cum este viața în extremitățile reci din estul Rusiei? Pentru fotograful Alex Vasilyev, orașul său natal Yakutsk oferă o pânză goală pentru ca artistul să-și poată lucra magia.

Yakutsk este capitala ținutului Yakutia, un enorm district federal extrem de oriental cunoscut pentru vremea sa extremă. Pe tot parcursul iernii, temperaturile în Yakutsk sunt în medie de -35 grade celsius și districtul include sate precum Oymyakon, unde s-au înregistrat și mai multe temperaturi extreme.

”Am început o pagină pe Instagram și am publicat câteva fotografii din viața mea. După ceva timp, fotografia a devenit din ce în ce mai interesantă pentru mine și am urmat niște fotografi mișto, ale căror nume nu le mai amintesc acum. Am încercat să le imit.

La acea vreme, exista o comunitate separată de fotografi pentru care Instagram a devenit principala platformă pentru creativitate. Au aranjat câteva „Instameetings” și așa că am vrut să fac parte din el.” spune Alex Vasilyev.

Viața în Yakutsk se oprește iarna. Este înspăimântător de frig în Yakutsk când temperaturile de iarnă scad până la -50 și -60 de grade. Dacă nu ar fi vorba de muncă sau comisioane zilnice, localnicii ar prefera să rămână înăuntru, să bea ceai și să aștepte sosirea primăverii.

Când se face atât de frig, o ceață densă acoperă soarele timp de câteva săptămâni sau luni. Aceste ierni lungi și reci au devenit aproape un simbol al Yakutia. În ciuda acestui fapt, oamenii nu se grăbesc să părăsească capitala Yakutsk.

Chiar dacă sunt la capătul Pământului au internet, un cinematograf, un muzeu și chiar o bibliotecă pentru copii. Localnici spun că nu au nevoie de facilitățile orașelor mari și sunt recunoscători pentru lucrurile mici și natura care îi înconjoară.

Un oraș dificil de documentat

Fotograful Alex Vasilyev spune că Yakutsk este foarte greu de imortalizat, tocmai datorită perioadelor de întuneric. Fotograful mai spune că nu există lucruri evidente de fotografiat. La fel ca sutele de alte orașe mici și mohorâte din Rusia, nu este atât de fotogenic. Mai mult, localnicii de aici nu sunt obișnuiți cu fotografii și, prin urmare, s-ar putea să nu le placă fotografia.

”Trebuie să mă plimb mult înainte de a captura ceva. Chiar și mersul pe jos timp de câteva ore la -40 de grade nu garantează obținerea fotografiei. Când ies cu camera mea, încerc să văd orașul prin ochii unui străin. Este un lucru greu de realizat în orașul tău natal, unde știi fiecare colț.

La început făceam fotografii cu scopul de a-mi face prieteni pe Instagram. După ce am ajuns la 1000 de adepți am început să lucrez mai mult la perfecționarea meșteșugului meu.”, povestește rusul.

În Yakutsk frigul este crud și nemilos. În principal, nu este bine să locuiți într-un loc ca acesta. Orașul Yakutsk, capitala vastei regiuni siberiene se întinde pe 122 km pătrați. Zona este cunoscută sub numele de Republica Sakha. Orașul Yakutsk este identificat pe scară largă ca fiind cel mai rece oraș din lume.

”Niciun alt loc de pe Pământ nu experimentează această temperatură extremă”, spun cei care au ajuns acolo Deși temperaturile din timpul verii scurte pot depăși 29 de grade, iarna temperaturile scad în mod regulat la -40 de grade celsius. Cea mai mică înregistrată vreodată a fost de –63 de grade celsius.

PlaySport
Vedeta sexy ȘI-A MĂRIT TARIFUL după ce a apărut cu un MILIONAR! Cât cere acum pe oră
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Cancan.ro
Cum se comportă, de fapt, Kate Middleton în spatele camerelor de luat vederi. Un fost angajat a spus adevărul gol-goluț!
Stirile PROTV
Șoferii pot reduce cu 25% consumul de carburant dacă renunță la un singur element din mașină. Sfatul util al experților
Romania TV
Cântăreață scuipată, înjurată și dată afară de la filmările pentru Paște: „Am trăit o experiență traumatizantă”
Capital.ro
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
EVZ.ro
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
Adevarul
Comorile satului ajuns pe fundul Lacului Cinciș. Românii erau uimiți de mulțimea vestigiilor antice VIDEO
BZI.ro
Spynews.ro
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
FOTO Ce face un milionar român la Dubai, ”când nu are chef să ia mașina”
Digisport.ro
Rețeta simplă de eclere de casă. E un desert delicios, iar toată familia ne va adora
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
EVZ.ro
Drama uriașă a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit la doar 47 de ani! A fost abandonată într-un șanț, la trei zile după naștere
Spynews
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Capital.ro
Câte zile libere vor avea românii de Paşte şi 1 Mai. Minivacanţa poate avea patru sau şase zile
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
O simplă mișcare care TE COSTĂ MINIMUM 600 de lei. Atenție ce face pe stradă
Mediaflux
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro