Caz șocant într-o comună din Iași. O femeie a semnat documente la Primărie, la șapte ani după decesul acesteia. Cum a fost posibil așa ceva: „Morții fug din cimitire, că au permisie”

Caz șocant într-o comună din Iași. O femeie a semnat documente la Primărie, la șapte ani după decesul acesteia. Cum a fost posibil așa ceva: „Morții fug din cimitire, că au permisie”
Caz șocant într-o comună din Iași

Un bărbat din județul Iași, comuna Schitu Duca, încearcă să lămurească situația juridică a unui teren dintr-o altă comună, comuna Ciortești. Pământul este moștenit de la mama Anica Ciubotaru. Fiul acesteia, Viorel Ciubotaru, a descoperit că fostul primar ar fi comis mai multe falsuri în acte.

Caz șocant într-o comună din Iași

Viorel Ciubotaru a deschis mai multe procese pentru recuperarea unor suprafețe de teren din comuna Ciortești. Pentru a face acest lucru, bărbatul de 62 de ani are nevoie de adeverință prin care să demonstreze că mama petentului, decedată în anul 1993, a semnat o înțelegere cu primăria. Eventual, bărbatul a intrat în posesia adeverinței. Când a făcut acest lucru, a observat că mama sa a semnat înțelegerea la 7 ani după deces. În acel moment, primarul era Gheorghe Gurzun.

„Domnule, am aflat că morții fug din cimitire, că au permisie de la morții din cimitire. Eu am niste procese cu Primăria pentru o bucată de teren. Terenul este în Coropceni, dar mama mea era domiciliată în Schitu Duca, unde a fost și îngropată. Când am scos adeverința, am aflat că mama și-a schimbat buletinul în 1998, la 5 ani de la deces. Adeverința a fost semnată în 2000. Cum se poate așa ceva? Deși era moartă în 1993, mama a semnat o adeverință prin care era de acord să renunțe la 1,4 hectare dintr-un total de 2 hectare de teren agricol. Eu administrez în continuare această suprafață. Dacă nu ceream, nu aș fi știut niciodată că s-a făcut această golănie. Eu locuiesc acum în comuna Schitu Duca”, a declarat Viorel Ciubotaru.

Părerea actualului primar

Alina Apostol este actualul primar al comunei Ciortești. Ea a precizat faptul că ar trebui formulată o sesizare în acest caz către instituțiile ce ar putea rezolvam problema.

Dacă există acest fals, ar trebui să se facă o sesizare. Nu contest că nu ar putea fi adevărat. Domnul a venit la primărie pentru că vrea să fie pus în posesie pe vechiul amplasament, dar care este ocupat. În extravilan nu putem identifica cu exactitate parcelele. Poate fi pus în posesie doar printr-o hotărâre judecătorească. Nu poate fi pus în posesie, poate primi teren în altă parte. Există o cerere pentru întregirea suprafețelor. Nu știu ce să spun în ceea ce privește actele emise, ținând cont că femeia era decedată încă din 1993. Fostul primar ar trebui să știe cel mai bine”, a precizat primarul din localitate.

Fostul primar a fost apelat telefonic pentru a răspunde acuzațiilor, însă nu a răspuns. De asemenea,

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI