Cum arată un milion de dolari în aer. Bancnotele au fost aruncate din elicopter de un influencer celebru, reacţia oamenilor

de: Manolică Anca
24 10. 2023

În liniștitul oraș Lysá nad Labem, în apropiere de Praga, a avut loc un spectacol neobișnuit. O zi calmă și senină a fost ”perturbată” de o ploaie cu un milion de dolari, grație lui Kazma, un artist ceh cunoscut sub numele de Kamil Bartošek. 4.000 de oameni s-au înghesuit să culeagă bancnotele.

A ploua cu bani, la propriu. Cu un milion de dolari

Kamil Bartošek, în vârstă de 38 de ani, este un celebru producător și influencer, cunoscut sub numele de Kazma. Duminică, 22 octombrie, acesta a decis să iasă din tipare și să facă o acțiune pentru ca sigur va fi ținut minte.

Bărbatul a aruncat un milion de dolari dintr-un elicopter peste un câmp din Lysá nad Labem, din nordul Cehiei, după ce niciunul dintre cei care i-au vizionat filmul ”One man show” nu a reușit să descifreze codul ”comorii” pe care o plasase, inițial, într-un seif la Centrul de Expoziții din Praga, scrie presa străină.

Peste 400 de participanți

După ce i-a întrebat pe urmăritorii săi de pe Instagram ce ar trebui să facă cu banii, acesta a decis să arunce la propriu un milion de dolari dintr-un elicopter. Banii, toți în bancnote de un dolar, s-au împrăștiat pe un câmp, iar cei care veniseră la ”spectacol” nu au ezitat în a strânge cât de mulți bani au putut în pungi și rucsacuri.

Spectacolul a atras aproximativ patru mii de participanți nerăbdători, transformând câmpul din regiunea Boemia Centrală într-un haos entuziast.

A plouat cu un milion de dolari în Cehia

Citește și: Cât a câștigat Dorian Popa din YouTube în 2023. Suma este uriașă

O acțiune caritabilă

Inițial, Kazma plănuise ca milionul de dolari să fie câștigat de un singur participant care ar fi reușit să spargă un cod din filmul său ONEMANSHOW: The Movie. Însă, cum nimeni nu a reușit asta, el a gândit un alt plan.

Fiecare bancnotă de un dolar avea atașat un cod QR, care îi îndruma pe cei care îl găseau către platforma Donio, un site de donații caritabile. Spectacolul grandios nu a fost doar un eveniment distractiv, ci și un apel la a face opere caritabile.

”Plouă cu bani”, au exclamat cei prezenți, frenetic. Pe imaginile surprinse la fața locului pot fi văzute persoane care au venit cu umbrele, deși nu ploua, pentru a prinde cât mai multe bancnote.

„Am asigurat securitatea privată, am anunțat și poliția și pompierii. Din fericire, nu a fost nevoie de nicio intervenție”, a spus Kazma.

Desigur, evenimentul a stârnit critici și controverse, legalitatea și implicațiile fiscale fiind puse sub semnul întrebării.

Citește și: Câţi bani primeşte o soţie de milionar din Dubai pe lună. Femeia dă sute de mii de euro doar pe haine