Cum arată soacra lui Nicolae Ceaușescu. Șocant ce i-a făcut propriul ginere, în 1977

Cum arată soacra lui Nicolae Ceaușescu

Elena, cea care i-a devenit soție lui Nicolae Ceaușescu în 1974, s-a născut în data de 7 ianuarie 1916 în satul Petrești din Dâmbovița. Părinții ei, Nae și Alexandrina Petrescu, erau țărani mijlocii, care și-au crescut copiii în sărăcia vremurilor. Relația dintre mama Lenuței și Ceaușescu. Ce i-a făcut propriul ginere, prin 1977, aflat deja în vârful puterii?

Cum arăta soacra lui Nicolae Ceaușescu. Ce i-a făcut propriul ginere în 1977?

Elena Ceaușescu, născută Lenuța Petrescu la data de 7 ianuarie 1916 în satul Petrești din județul Dâmbovița, a trăit într-o familie săracă. Părinții ei se numeau Nae și Alexandrina Petrescu și erau țărani mijlocii care practicau atât munca câmpului, cât și negoțul, de unde și porecla de ”Lenuța lui Briceag”. A avut și un frate mai mare, care s-a numit Gheorghe (Gogu) Petrescu.

După absolvirea celor patru clase primare, Lenuța se mută cu acesta în București. În 1939 intră în rândurile Partidului Comunist din România, unde îl va întâlni pe Nicolae Ceaușescu, căsătorindu-se în 1947. În cartea ”Povești din Cartierul Primăverii”, scrisă de istoricul Lavinia Betea, este notat gestul prin care dictatorul își arăta mânia chiar și în fața membrilor familiei sale.

„Arde-l-ar focu’ pe Neculai!”

Mai clar, în scriere se arată un episod relevant pentru firea lui Ceaușescu, rememorat de Ilinca Bartolomeu, fiica lui Grigore Preoteasa, ministru de externe al României în perioada 1956-1957, și prima soție a lui Adrian Năstase. Aflat deja la putere, prin anul 1977, el a confiscat toată țuica făcută de soacra sa, pentru că încălcase o lege care interzicea transportul alcoolului dintr-un județ în altul.

Cum arată soacra lui Nicolae Ceaușescu. Șocant ce i-a făcut propriul ginere în 1977
Alexandrina Petrescu a murit la 102 ani, la câteva zile după execuția soților Ceaușescu

„Arde-l-ar focu’ pe Neculai! Uite, am făcut țuică la țară. Și m-am gândit să-i duc și lu’ ăsta o sticlă de țuică. Și Neculai m-a întrebat: ”De unde ai așa țuică bună? Păi, de la Petrești (satul natal, din județul Dâmbovița, al Elenei Ceaușescu – nr). Și cum ai adus-o? În damigeană, în portbagajul mașinii. Și nu știi că n-ai voie să treci alcool dintr-un județ în altul?” Și i-a confiscat toată țuica!”, povestește Ilinca Bartolomeu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI