Cum arată și ce a ajuns să facă Emil Constantinescu, fostul președinte al României

Cum arată și ce a ajuns să facă fostul președinte al României - Emil Constantinescu.

Emil Constantinescu s-a născut pe 19 noiembrie 1939 la Tighina, (acum în Republica Moldova). Este un politician și om de știință român. Constantinescu a fost președinte al României între anii 1996 și 2000; din 1966 este cadru didactic al Facultății de Geologie a Universității din București.

Cum arată și ce a ajuns să facă fostul președinte al României – Emil Constantinescu

În 1996, CDR a câstigat alegerile locale și parlamentare, iar Emil Constantinescu a fost ales prin vot direct (cu 7 milioane de voturi) Președintele României, pentru un mandat de patru ani, învingându-l surprinzător pe Ion Iliescu la alegeri. A urmat cel mai ciudat mandat al unui preşedinte român, presărat cu multe scandaluri, momente haotice, dar şi lucruri bizare, cum ar fi incidentul din decembrie 2000, când a fost împroşcat cu cerneală albastră de un protestatar din Timişoara. În perioada mandatului său prezidențial (1996 – 2000), România s-a angajat într-un larg proces de reforma în economie, justiție și administrație.

Emil Constantinescu – familia

Fostul președinte este căsătorit cu Nadia Constantinescu care, însă, a fost o prezență extrem de rară și retrasă în timpul mandatului soțului ei. Nadia Constantinescu, care a fost de profesie jurist și a fost colegă de facultate cu Emil Constantinescu, s-a afișat la brațul soțului ei zilele acestea.

Politicianul are doi copii, o fata care activează în domeniul medicinei și un băiat, care este directorul unei companii românești pentru energie solară, ambii aflându-se și lucrând în țară.

Emil Constantinescu – cariera

În decembrie 2000, Emil Constantinescu și-a reluat îndatoririle universitare și demersurile pentru consolidarea rolului organizațiilor neguvernamentale ca președinte al Asociației pentru Educație Cetățenească, al Fundației Române pentru Democrație și președinte – fondator al Institutului pentru Cooperare Regională și Prevenirea Conflictelor.

Emil Constantinescu este un om foarte discret de când s-a hotărât să nu mai candideze la funcția supremă în stat de când a părăsit scena politică. Deși nu este prezent prea des în emisiuni tv, fostul șef de stat Emil Constantinescu este președintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului. Acest institut a fost înființat în 2017 de Călin Popescu-Tăriceanu la propunerea lui Emil Constantinescu.

În prezent are salariu de secretar de stat

Până în septembrie Constantinescu a fost președinte al institutului aflat în subordinea Senatului, dar nu avea salariu de secretar de stat cum are din luna septembrie. De asemenea, fostul președinte va avea finanțare și pentru decontarea cazării și a transportului pentru deplasările la acțiuni organizate de Institutul Levantului în țară și în străinătate. Institutul devine ordonator terțiar de credite.

Ceea ce şochează de-a dreptul este alura uluitoare a lui Emil Constantinescu. La 80 de ani, fostul şef al statului se află într-o formă fizică puţin spus de invidiat, fiind zvelt şi suplu.

Emil Constantinescu.
Cum arată fostul președinte al României – Emil Constantinescu și cu ce se ocupă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI