Cum arată ploșnițele și unde se ascund. De parcă aveai nevoie de altceva de care să-ți faci griji, în afară de covid, război și secetă, iată că ploșnițele, acei dăunători din poveștile vechi, revin. Mai mult o pacoste decât un pericol pentru sănătate, ei apar pentru a suge sânge de la oameni din hoteluri, cămine și spitale. Aruncă o privire informativă asupra ploșnițelor: cum arată ploșnițele și unde se ascund.
Cei care se întreabă cum arată ploșnițele și unde se ascund, trebuie să știe că acestea sunt insecte mici, plate, fără aripi, cu șase picioare care, la fel ca țânțarii, se hrănesc cu sânge de la animale sau oameni. Culoarea lor variază de la aproape alb la maro, dar devin roșu ruginit după hrănire.
Ploșnița obișnuită nu crește cu mult mai mult de 0,5 centimetri și poate fi văzută cu ochiul liber de un observator priceput. Ploșnițele își primesc numele pentru că le place să se ascundă în lenjerie de pat și saltele.
Ploșnițele se găsesc cel mai adesea în hoteluri, pensiuni, adăposturi și complexe de apartamente, unde mulți oameni vin și pleacă. Deoarece ploșnițele se ascund în crăpăturile mici, pot ajunge în casă cu bagaje, animale de companie, mobilier, îmbrăcăminte, cutii și alte obiecte.
Ploșnițele se găsesc în întreaga lume, dar sunt cele mai frecvente în țările în curs de dezvoltare. Odată rare în România, acestea pot fi în creștere, probabil, din cauza creșterii călătoriilor internaționale.
Aceste creaturi nocturne se pot ascunde în paturi, podele, mobilier, lemn și gunoi de hârtie în timpul zilei. Noi, oamenii, devenim de obicei cina lor în timpul nopții, cu activitate maximă de mușcătură chiar înainte de zori.
Ploșnițele își pot obține masa în cel puțin trei minute, după care se îngrămădesc și lasă gazda, apoi se târăsc într-o ascunzătoare pentru a-și digera masa. Ploșnițele pot trăi 10 luni și pot trece săptămâni fără să se hrănească.
În mod uimitor ploșnițele mănâncă și îți sug sângele în timp ce stau ascunse, fără să te trezească. Nu simți mușcătura lor furioasă, deoarece îți injectează un agent de amorțire în corp, împreună cu un anticoagulant pentru a-ți menține sângele să curgă în timp ce sug.
Primul semn al mușcăturilor acestor insecte mici poate fi reprezentat de mâncărimi, mușcături roșii pe piele, de obicei pe brațe sau umeri. Ploșnițele tind să lase rânduri drepte de mușcături. Iată unde se ascund ploșnițele.
Dacă camera este puternic infestată cu ploșnițe este posibil să le găsești în următoarele locuri:
O modalitate mai precisă de a identifica o posibilă infestare cu ploșnițe este să cauți semne fizice ale ploșnițelor de pat. Când faci curățenie, te cazezi într-un spațiu comun sau schimbi lenjeria de pat căută următoarele indicii: