Cum poți să scapi de ploșnițe. Aceste metode simple și eficiente sunt la îndemâna oricui

Cum poți să scapi de ploșnițe. Aceste metode simple și eficiente sunt la îndemâna oricui
Cum poți să scapi de ploșnițe?

Majoritatea oamenilor au avut probleme cu ploșnițele și mulți dintre ei se simt stânjeniți din cauza lor, mai cu seamă că sunt foarte deranjante. Există mai multe metode care să te ajute în această situație, trebuie doar să ai puțină răbdare și să te pui imediat pe treabă după ce sesizezi problema. Opțiunile de mai jos sunt de mare ajutor dacă elimini ploșnițele la timp, altfel îți va lua o vreme să scapi de ele și să te bucuri din nou de un pat sau o canapea în care să te relaxezi în voie.

Cum poți să scapi rapid de ploșnițe: metode simple și eficiente

Ploșnițele sunt insecte parazite de o culoare roșie cu corpul turtit și care miros urât, mai ales după ce sunt omorâte. Acestea trăiesc prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor și se hrănesc cu sângele omului.

Ele te înțeapă și se umflă după ce se hrănesc suficient. În timpul zilei nu se fac cunoscute pentru că se ascund în crăpături, saltele, țevi de scurgere sau tablouri.

Cel mai des poți să le găsești în dormitoare. Pentru a scăpa de ele trebuie să ai puțină răbdare și să pui în aplicare un plan bine stabilit.

Cum trebuie să procedezi?

Trebuie să scoți afară toate materialele textile invadate de ploșnițe. Spală bine și perimetrul în care au fost și dezinfectează zona. Aspiră încăperea periodic și fii atent mai ales la locurile mici unde ar putea sta.

Un ingredient banal pe care cu siguranță îl ai la tine în casă te va ajuta în acest scenariu. Mai exact, folosește-te de cuișoare. Aroma lui combate mulți dăunători, inclusiv ploșnițele.

De asemenea, o altă soluție este curcuma. Trebuie să o presari în locurile în care sunt insectele și să aștepți câteva zile pentru a vedea rezultatele.

Un alt secret în lupta cu acestea este uleiul esențial de mentă. El le provoacă insectelor reacții alergice din cauza mirosului puternic. Stropește constant locurile afectate cu uleiul menționat și cu siguranță în maximum o săptămână vei vedea rezultate.

Altă opțiune

Trebuie să repezi procesul un timp pentru a scăpa definitiv de ele. În cazul în care nu vrei să te chinui singur acasă, apelează la specialiști care să te ajute cu un tratament cu abur.

Poți să utilizezi și căldura emanată de uscătoarele de păr pentru a forța ploșnițele să iasă din crăpături. Dacă ai răbdare, omoară-le pe rând folosind un prosop de hârtie sau cu ajutorul unor benzi lipicioase.