Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură, în Italia. Imaginea te va bântui ceva timp

de: Emanuela Pană
08 02. 2022

Milioane de români au plecat în Italia în căutarea unui loc de muncă în ultimele decenii, pentru a obține bani și un loc unde să trăiască și să-și crească familiile. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură în ultima vreme, mulți fermieri români alegând să părăsească Italia din cauza condițiilor vitrege de muncă. Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură la italieni? Imaginea e tulburătoare.

Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură, în Italia

Viața românilor plecați la muncă peste hotare nu este nici pe departe ușoară, experiența lui Ciprian Dumbravă întărind această idee. Bărbatul robust în vârstă de 35 de ani a plecat în Italia, în căutarea unui loc de muncă, în urmă cu zece ani. Românul a lucrat doar în agricultură, lucru care se poate citi pe mâinile lui.

Cristian termină ziua de muncă cu brațele și picioarele înțepenite de oboseală, având palmele decojite, umflate și roșii, potrivit irpimedia.irpi.eu.

Tânărul provine din județul Bacău, iar în decursul timpului petrecut în Italia a avut de-a face cu mulți alți români, unii dintre aceștia cerându-i mită pentru a-i găsi un loc de muncă mai bun. A întâlnit și agenți care l-au înșelat, neplătindu-i salariul, dar și patroni italieni rasiști.

În Italia, Ciprian Dumbravă „împarte  o cameră cu alți 14 români“, iar munca grea și orele lungi petrecute pe câmp l-au obosit și slăbit. Mai mult, românul suferă de hernie de disc, dar rezistă durerii și lucrează în continuare în vie.

Citește și: Cum sunt înşelaţi românii care merg la muncă în străinătate. La ce trebuie să fie atenţi ca să nu cadă pradă escrocheriilor

Imaginea te va bântui ceva timp

Din păcate, Ciprian nu este singurul român plecat peste hotare care are o astfel de soartă, Italia adăpostind milioane de români ajunși pe teritoriul ei în ultimele decenii pentru un trai mai bun.

Un număr mare dintre aceștia lucrează în șantiere, în îngrijirea bătrânilor sau în agricultură. Pe măsură ce legăturile lor cu noua țară s-au întărit, românii și-au chemat familiile în Italia, crescându-și copiii pe teritoriul ei.

Despre diferitele valuri de muncitori străini care s-au răspândit în zonă, Ciprian Dumbravă spune următoarele:

„Mai întâi au venit tunisienii, apoi au apărut românii, iar acum sosesc negrii din Senegal“, povestește el.

De asemenea, românul în vârstă de 35 de ani spune că strada pe care locuiește obișnuia să fie plină de alții ca el, însă lucrurile s-au schimbat radical în ultimii patru ani. Unul dintre motivele pentru care românii încep să părăsească Italia este creșterea prețurilor.

„Viața s-a scumpit“, spune Dumbravă.