Cum arată omul care nu ar muri niciodată într un accident de mașină VIDEO

Cum arată omul care nu ar muri niciodată într un accident de mașină VIDEO
Cum arată omul care nu ar muri niciodată într un accident de mașină VIDEO

„Omul” ar putea fi exagerat puțin, deoarece Graham este de fapt o sculptură. Este sculputura unei persoane care ar putea să supraviețuiască unui accident de mașină.

Graham, omul care poate supraviețui unui accident fatal de mașină

El a fost creat de artista Patricia Piccinini în colaborare cu un chirurg în traumatisme și un expert în investigarea accidentelor, pentru o nouă campanie australiană de siguranță rutieră.

Capul gigantic al lui Graham, asemănător unei căști, absența unui gât, picioarele sale bizare, asemănătoare copitei, precum și alte trăsături nenaturale reflectă un corp uman. De fapt este unul evoluat pentru a susține forțele implicate în coliziunile auto.

Graham ar trebui să atragă atenția asupra vulnerabilității noastre la coliziunile vehiculelor. Creatorii acestuia speră să reducă numărul de decese și răniți.

Cum arată omul care nu ar muri niciodată într un accident de mașină VIDEO
Omul creat de cercetători arată ca din filmele de groază

„Oamenii pot supraviețui alergând în ritm maxim într-un perete. Dar când vorbiți despre coliziuni care implică vehicule, viteza este mai mare. Forțele sunt mai mari și șansele de supraviețuire sunt mult mai mici. Mașinile au evoluat mult mai repede decât oamenii și Graham ne ajută să înțelegem de ce trebuie să îmbunătățim fiecare aspect al sistemului nostru rutier pentru a ne proteja de propriile greșeli.”, a declarat Joe Calafiore, CEO al Comisiei de accidente de transport din Australia.

Omul creat de australieni, un test pentru accidentele de mașină

Omul care nu ar muri niciodată într un accident de mașină, Graham, a fost la Biblioteca de Stat din Victoria, în Melbourne. A fost expus aici până pe 8 august, înainte de a pleca într-un turneu național. Creatorii acestuia sunt Christian Kenfield, chirurg, David Logan, investigatorul de accidente și artista Patricia Piccinini.

„Cea mai semnificativă parte a corpului pentru rănire este capul. Cel mai puternic om nu poate sta pe loc într-un accident de mașină, deoarece forțele sunt atât de mari. De aceea, craniul lui Graham este mai mare. Este mai gros și are mai mult lichid cefalorahidian și ligamente pentru a susține creierul în caz de accident.”, explică dr. Kenfield.

Fețele noastre sunt, de asemenea, foarte vulnerabile în caz de coliziuni grave. Acesta este motivul pentru care cel al lui Graham este concav și are un strat gros de grăsime. Acesta acționează ca un tampon.

Ar putea părea ciudat, dar se pare că asta este ceea ce este necesar pentru a supraviețui unui accident fatal de mașină. De aceea, înainte de a evolua efectiv în Graham, ar trebui să vă gândiți să încetiniți data viitoare când veți fi la volan.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI