Cine este, de fapt, patronul Kaufland și Lidl. Omul misterios cu o avere colosală

Cine este, de fapt, patronul Kaufland și Lidl. Omul misterios cu o avere colosală
Cine este, de fapt, patronul Kaufland și Lidl. Omul misterios cu o avere colosală

V-ați întrebat vreodată cine este patronul Lidl și Kaufland? Cele două sunt cele mai căutate supermarketuri în mai multe țări. Cu toate că are acum o avere colosală, omul din spatele afacerilor rămâne în continuare un mister. El a strâns peste 22.6 miliarde de dolari, pe care ii foloseste atat de discret, astfel că puțini știu cine este acest bogătaș.

Cine este, de fapt, patronul Kaufland și Lidl

Potrivit celor de la Forbes, el se poziționează pe locul 38 în topul celor mai bogați oameni de afaceri din lume. Deși are mulți bani, acesta se ferește de ochii presei. Numele misteriosului miliardar se numește Dieter Scwartz. El este de origine germană și deține grupul ScHwarz și este CEO-ul Lidl și Kaufland.

Acesta a preluat afacerea familiei de la tatăl său, care a fost cofondator al grupului Schwarz-Gruppe, cunoscut și ca Lidl & Schwarz. Grupul a fost înființat în anul 1930.

Dieter a deschis primul lui magazin Lidl în Ludwigshafen. Era anul 1973, însă a preluat conducerea oficial tocmai în anul 1977. În acel an a și decedat tatăl lui, iar lanțul cuprindea la acea vreme deja 33 de magazine.

Ani mai târziu însă, neamțul a deschis și primul magazin Kaufland. În acel moment s-a și decis să se extindă și în Europa. După Germania a urmat și Franța. În Franța a apărut primul magazin Lidl în anul 1984. Deoarece este un bărbat foarte misterios, mulți oameni s-au întrebat de ce nu apare în presă.

Dieter Scwarz
Dieter Schwarz

A fost amenințat ani la rând

Pe timpuri, patronul Aldi și alți afaceriști au avut probleme grave din cauza că apăreau în presă, unii fiind răpiți, alții amenințați. Însă nici omul din spatele Lidl și Kaufland nu a scăpat prea ușor, fiind și el la rându-i amenunțat ani buni.

Ceea ce se știe însă cu certitudine este că acesta donează constant zeci de milioane de dolari pentru acte caritabile. Și inclusiv pentru orașul în care el a crescut, a scos din buzunar aproximativ 70 de milioane de dolari pentru un centru universitar.

Lidl este un lanț de magazine de tip discount fondat în Germania, operat de concernul Lidl Stiftung & Co. KG. Are sediul în orașul Neckarsulm. De menționat este Lidl deține peste 10.000 de magazine la nivel internațional. Acestea se află situate în Germania, Franța, Austria, Belgia, precum și în alte țări din Europa de Vest, Europa Centrală și Europa de Nord.

Kaufland este un lanț de hipermarketuri din Germania. El este parte a grupului Schwarz, care deține și retailerul de discount Lidl. A deschis primul său magazin în 1984 în Neckarsulm și s-a extins rapid devenind lider în ceea ce a fost anterior Germania de Vest.

În anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliarde euro. Kaufland deține peste 1200 de magazine, dintre care mai mult de 650 sunt situate în Germania, dar Kaufland operează și în alte țări precum Cehia, Polonia, Croația, Slovacia, România, Republica Moldova și Bulgaria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI