Cum arată ochii animalelor, de fapt. Imaginile cu zoom sunt superbe, dar îți vor ridica părul de pe brațe

Cum arată ochii animalelor, de fapt. Imaginile cu zoom sunt superbe, dar îți vor ridica părul de pe brațe
Ochi de câine-Malamut de Alaska

Puțini oameni au șansa să vadă hipopotami, hiene, crocodili, darămite să le mai și fotografieze. Un fotograf a avut ideea de a realiza fotografii foarte de aproape cu ochii unora dintre cele mai periculoase animale. Atât de aproape au fost făcute, încât aproape că le-a surprins sufletul. Multe dintre cadre îți vor face pielea de găină.

Cum arată ochii animalelor, de fapt. Imaginile cu zoom sunt superbe, dar îți vor ridica părul de pe brațe

Fotograful Suren Manvelyan a devenit celebru prin fotografiile pe care le-a surprins. Multe dintre aceste fotografii macro arată ca și niște peisaje ale unor planete îndepărtate, în timp ce altele amintesc un fel de portaluri către alte dimensiuni.

Multe dintre fotografiile cu ochii diverselor animale demonstrează că aceștia pot fi considerate într-adevăr ferestre ale sufletului. Văzând aceste  imagini nu poți să nu experimentezi senzații profunde, de parcă ai descoperi secrete bine păstrate.

Ochi de câine Husky
Ochi de câine Husky

Cum i-a venit ideea fotografului să realizeze aceste fotografii

„Am început să mă gândesc la această serie după ce am finalizat una similară despre ochiul uman. După primul proiect, m-am îmbunătățit cu adevărat în fotografierea ochilor în orice condiții și, în cele din urmă, m-am stabilit pe ideea de a fotografia ochi de animale”, a declarat Suren Manvelyan.

Fotograful a surprins animale cam peste tot pe unde le-a găsit, începând cu curtea sa până la grădini zoologice, oceanarii…etc. „Uneori, oamenii chiar mă contactează, cerându-mi să le fotografiez ochii animalelor lor de companie.

Fotograful a lansat și o provocare pentru internauți

„Ochii fiecărui animal sunt rezultatul adaptării acestuia la condițiile sale de viață. Acesta este motivul pentru care există atât de multe tipuri de ochi. Animalele de apă au ochi complet diferiți decât cei care trăiesc pe pământ”, a mai spus Suren Manvelyan.

Suren Manvelyan a lansat și un joc cu prietenii săi virtuali. Când acesta încărca o nouă fotografie, îi ruga pe fanii săi de pe Facebook și Instagram să ghicească din ce specie aparține ochiul. Binențeles, jocul s-a dovedit a fi unul foarte greu pentru mulți dintre internauți.

Vezi mai multe fotografii AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI