Cum arată noile tramvaie de pe linia 41 din Bucureşti. Circulă de sâmbătă în Capitală

Cum arată noile tramvaie de pe linia 41 din Bucureşti. Circulă de sâmbătă în Capitală
Cum arată noile tramvaie de pe linia 41 din Bucureşti. Vor începe să circule de sâmbătă, în Capitală. Mesajul directorului Adrian Criț.

Cum arată noile tramvaie de pe linia 41 din Bucureşti. Cincisprezece noi tramvaie Imperio vor începe să circule, de sâmbătă, 10 decembrie, în Capitală. Mesajul directorului STB SA, Adrian Criț. De ce beneficii și facilități vor avea parte călătorii.

Cincisprezece noi tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, în București, începând de sâmbătă. Până la momentul intrării lor în circulația comună, reprezentanții STB SA s-au ocupat de instruirea personalului angajat, precum și de redistribuirea parcului de vehicule astfel încât tramvaiele să aibă accesibilitate sporită.

Cum arată noile tramvaie de pe linia 41 din Bucureşti

„Odată cu venirea acestor tramvaie, ne dorim să oferim publicului călător condiții mai bune de deplasare. Acestea ar trebui să-i determine să utilizeze din ce în ce mai mult transportul public. Ca orice nouă investiție, trebuie păstrată, ea fiind un bun comun”, a declarat Adrian Criț, Director General STB SA.

Cum vor arăta noile tramvaie din București? Spre deosebire de alte mijloace de transport în comun, acestea prezintă facilități moderne. La fiecare ușă, au o nouă generație de validatoare. Plata biletului de călătorie se va putea efectua și cu cardul bancar. Se pot folosi, de asemenea, și dispozitive smart NFC.

În tramvaiele Imperio va exista și aer condiționat și sistem de încălzire HVAC. Acesta din urmă va permite reglarea automată a temperaturii în mijlocul de transport în comun. Astfel, nu va fi nevoie ca pasagerii să deschidă geamurile pentru a nu sta în căldură, în sezonul cald.

Călătorii care vor rămâne fără baterie la telefonul mobil sau la alte dispozitive electronice vor avea posibilitatea de a și le încărca în tramvai. Mijloacele de transport Imperio vor dispune de prize USB, precum și de sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului și Wi-Fi gratuit.

Ce alte beneficii prezintă noile tramvaie

În galeria FOTO a acestui articol, se pot vizualiza mai multe materiale în care a fost surprins atât interiorul, cât și exteriorul unui tramvai tip Imperio. Printre alte beneficii cu care vin la pachet noile tramvaie din București se numără și:

  • creșterea accesibilității datorată podelei total coborâte și a celor 5 uși duble de acces;
  • creșterea capacității de transport fără a fi necesară creșterea parcului circulant;
  • consum energetic mult mai redus față de tramvaiele aflate în exploatare (consumul energetic specific este de doar jumătate din cel al unui vagon V3A, respectiv doar o treime din valoarea unui tramvai Tatra);
  • reducerea timpilor de parcurs și creșterea calității rulării prin sistemele moderne de tracțiune bazate pe motoare de curent alternativ cu invertoare de tracțiune;
  • utilizarea noilor sisteme de tracțiune aduce o reducere a perioadelor de imobilizare pentru reviziile periodice dar și o reducere a timpilor necesari reparațiilor accidentale.

Facilități moderne și pentru conducători

Nu în ultimul rând, șoferii tramvaielor vor beneficia, la rândul lor, de condiții moderne de operare a mijlocului de transport în comun, potrivit STB SA. Astfel, angajații vor lucra într-o cabină spațioasă, unde vor avea parte de aer condiționat oricând va fi nevoie.

Cabina va prezenta și sistem de camere video cu vedere în interior și în exterior. Va fi disponibil și un sistem de informare, cu ajutorul căruia vor putea verifica starea de funcționare a sistemelor, operarea ușilor și altele.

Urmăriți Playtech.ro și pe