Cum arată Lavinia Miloșovici astăzi, la 10 ani după ce s-a retras din gimnastică. Abia o mai recunoști FOTO

Cum arată Lavinia Miloșovici astăzi, la 10 ani după ce s-a retras din gimnastică. Abia o mai recunoști FOTO

Lavinia Miloșevici este o gimnastă de talie mondială, cu un ascendent  fulminant în anii 90, uimind lumea sportivă cu un 10 curat la sol, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992. Și Nadia Comăneci a mai luat 10 la Montreal, în 1976.

Cum arată Lavinia Miloșovici astăzi, la 10 ani după ce s-a retras din gimnastică

Lavinia Miloșevici a adus României 19 medalii monddiale și olimpice, reușind să urce pe podium la fiecare Campionat Mondial și ediție a Jocurilor Olimpice între anii 1991 și 1996.

Lavinia Miloșevici s-a născut la data de 21 octombrie 1976, în Lugoj, județul Timiș. A moștenit talentul pentru sport de performanță de la ambii părinți: de la mama, Ildiko, jucătoare de volei, și de la tatăl pe nume Tănase, fost luptător de lot național.

 

Lavinia Miloșevici a pășit pentru prima dată într-o sală sportivă la vârsta de numai trei ani. Tatăl său o lua la lupte în sala de sport, fâcând și lupte, dar și gimnastică. Cât timp tatăl se antrena, Lavinia se juca la aparate. Anternorii de gimanstică care i-au insuflat dragostea pentru acest sport au fost soții Isar, astfel că ambii părinți au decis să o trimită mai departe.

Lavinia Miloșevici a fost produsul ”laboratorului” de la Deva, acolo unde s-au antrenat în trecut gimnaste de excepție din România. Ea a fost a treia gimanstă în istoria acestui sport, reușind să câștige măcar o medalie la două Campionate Mondiale și două Olimpiade cuprinse în cariera sa sportivă. Singurul său regret a fost însă că nu a reușit să câștige medalia de aur la individual compus la nicio competiție majoră. Mai mult decât atât, la Campionatul Mondial din 1993 a avut o ratare care a plasat-o pe locul secund, apoi pe al treilea în 1994 și în 1995.

 A trăit o mare dramă

La Jocurile Olimpice din 1996 (Atlanta, SUA) a reușit să devină prima gimnastă de la Nadia Comăneci care a reușit să urce pe podiumul olimpic la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice. Cea mai mare realizare din cariera de gimanstă a fost aceea de a câștiga un titlu olimpic la fiecare aparat, o performanță pe care nici una dintre rivalele ei de atunci nu a reușit să o egaleze.

Lavinia Miloșevici a antrenat până în anul 2002 la Lugoj, după retragerea din competiții.  În plan personal, aceasta este căsătorită cu ofițerul de poliție Cosmin Vânătu. Din păcate,  a trăit o mare dramă în 2008, atunci când fetița sa în vârstă de 4 ani, Denisa Florentina, a decedat din cauza unei boli a sistemului nervos. Lavinia a născut un băiețel, Cosmin Mihai (în 2012), și un altul, Andrei Nicolae, pe 15 iulie în 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI