Cum arată declarația pe proprie răspundere din Italia, actualizată de autorități pe 26 martie. Ce are modificat față de modelul din România

Cum arată declarația pe proprie răspundere din Italia, actualizată de autorități pe 26 martie. Ce are modificat față de modelul din România
ce trebuie să declare italienii în Declarația pe Propria Răspundere în plus față de români

Autoritățile sunt complet depășite de coronacriză și în alte țări. Dovada este frecvența cu care se schimbă Declarație pe Propria Răspundere și aici, nu numai la noi. În Italia, nu trecuseră trei zile de la ultimul model de Declarație, că acum Poliția italiană anunță un altul.

Subiect de ironii

Această declarație a fost și la italieni obiect de ironii, dar șeful Poliției Italiene a spus că n-o schimbă atât de des pentru că nu știu ce să facă, ci pentru că directivele de la Guvern se schimbă mereu și atunci trebuie să adapteze mereu modelul de declarație. „Modelul nou de declarație e mai specific, ne ajută să adunăm mai multe date privind caracteristicile fiecărei probleme în parte”, a spus Franco Gabrielli, șeful Poliției Italiene.

Acesta a comentat că majoritatea italienilor respectă interdicțiile, dar mai sunt și unii „care sunt alergici la interdicții și se comportă cum n-ar trebui”. Poliția Italiană a cerut măsuri mult mai drastice legiuitorului pentruj a sancționa comportamentul deviant. În legislația italiană, în Codul Penal art 452 comportamentul de nesupunere față de autorități se pedepsește cu până la 12 ani de închisoare.

Cum arată Declarația la italieni
Cum arată Declarația la italieni

Declarația pe Propria Răspundere la italieni e mai specifică decât la noi

În Declarația italienilor, cetățeanul trebuie să specifice faptul că nu e consemnat în carantină, că nu este infectat cu virusul care provoacă Covid-19, că e la curent cu măsurile de izolare a epidemiei, în vigoare de astăzi și adoptate în conformitate cu … (art… legea…), privind limitarea circulației persoanelor pe întreg teritoriul național și că e conștientă de ulterioarele măsuri limitative suplimentare dispuse Președintele Regiunii. De asemenea, în Decarația lor se scrie că cel care semnează e conștient de măsurile punitive pe care le suportă dacă nu urmează întru totul rigorile impuse.

Nici la italieni neonorarea interdicțiilor Guvernului nu e de natură penală, ci mai degrabă e sancționabilă cu amendă.

Până acum, autoritățile italiene au aplicat 110.000 de sancțiuni administrative care nu au putere punitivă mare: oamenii vor trebui să plătească 200 de euro.

Urmăriți Playtech.ro și pe