Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum. Cu ce au ajuns să se ocupe Andrei și Diana

Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum. Cu ce au ajuns să se ocupe Andrei și Diana
Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum

Copiii lui Adriean Videanu, fost primar al Capitalei, pe nume Andrei și Diana, au pe mână afaceri cu cifre importante. Iată cum arată aceștia și cu ce se ocupă.

Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum

Adriean Videanu, în vârstă de 59 de ani este fost ministru și primar al Capitalei. El s-a retras de câțiva ani din prin-planul vieții publice, după câteva intersecții cu legea. În vara anului 2018, el a fost achitat într-un dosar în care era acuzat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, împreună cu Alina Bica.

Adriean Videanu și-a trecut de ceva timp afacerile în mâinile celor doi copii, Andrei Valentin de 31 de ani, și Diana Alexandra, în vârstă de 29 de ani, doi tineri ce au urmat școli prin străinătate.

Astfel, Andrei Videanu a finalizat studiile la universitatea George Washington din SUA, iar sora sa s-a concentrat pe studii economice, finalizate la un institut din Londra. Diana este căsătorită din 2018 cu un avocat și a fost inclusă rapid în boardul companiei producătoare de marmură a tatălui ei.

După ce s-a distrat o vreme, iată băiatul lui Adriean Videanu s-a decis să devină un respectabil om de afaceri, înființându-și propria companie, specializată în reciclarea deșeurilor și a gunoiului.

”Firma procesează zilnic circa 500 de tone de deșeuri, peste o treime din deșeurile municipale generate în București, fiind controlată de fondul de investiții Axxess Capital. Este vorba de Rom Waste Solutions, afacere din domeniul sortării și reciclării deșeurilor, în care Axxess Capital a preluat un pachet de 65% din acţiunile companiei contra sumei de 6 milioane de euro.

Alte 35% din acțiunile Rom Waste Solutions au rămas în posesia unor acționari minoritari, printre care şi Andrei Valentin Videanu, fiul fostului vicepremier Adriean Videanu”, se spunea la apariția lui Andrei Videanu în această branșă.

Firma lui Andrei Videanu, rol important în criza gunoaielor din Sectorul 1

Mai mult, firma lui Andrei Videanu a avut și un rol important chiar și în criza gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei, criză care încă este departe de a se fi încheiat.

Motivând că nu își încasase banii din contractul cu Primăria Sectorului 1, compania Romprest făcuse datorii la trei societăți de sortare a gunoiului, printre care și la compania lui Andrei Viedanu.

Astfel, în luna iunie, după ce refuzase o perioadă să preia gunoiul de la Romprest, firma lui Andrei Videanu a încasat de la Primăria Sectorului 1 un milion de lei, ca să se deblocheze situația. Plata s-a putut face deoarece primăria a reușit să încheie cu societatea lui Videanu jr. un contract de subrogație convențională în drepturile creditorului.

”Rom Waste Solutions SRL este o societatea înființată în 2011 și deținută de o altă companie pe nume Rom Waste Solutions Netherlands BV, întregistrată în Olanda. Potrivit portalului de business listafirme.ro, firma de sortare are 3 administratori: Vivandy Management SRL, deținută de Andrei Valentin Videanu (fiul fostului primar general al Bucureștiului, Adriean Videanu).

Firma Vivandy Management SRL este administator și la o altă companie numită Marmosim SRL. La aceeași firmă sunt administratori, alături Vivandy Management și Adriean Videanu și soția sa, Miorița Videanu”, spunea sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI