29 aug. 2021 | 09:57

Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum. Cu ce au ajuns să se ocupe Andrei și Diana

Politică
Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum. Cu ce au ajuns să se ocupe Andrei și Diana
Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum

Copiii lui Adriean Videanu, fost primar al Capitalei, pe nume Andrei și Diana, au pe mână afaceri cu cifre importante. Iată cum arată aceștia și cu ce se ocupă.

Cum arată copiii lui Adriean Videanu acum

Adriean Videanu, în vârstă de 59 de ani este fost ministru și primar al Capitalei. El s-a retras de câțiva ani din prin-planul vieții publice, după câteva intersecții cu legea. În vara anului 2018, el a fost achitat într-un dosar în care era acuzat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, împreună cu Alina Bica.

Adriean Videanu și-a trecut de ceva timp afacerile în mâinile celor doi copii, Andrei Valentin de 31 de ani, și Diana Alexandra, în vârstă de 29 de ani, doi tineri ce au urmat școli prin străinătate.

Astfel, Andrei Videanu a finalizat studiile la universitatea George Washington din SUA, iar sora sa s-a concentrat pe studii economice, finalizate la un institut din Londra. Diana este căsătorită din 2018 cu un avocat și a fost inclusă rapid în boardul companiei producătoare de marmură a tatălui ei.

După ce s-a distrat o vreme, iată băiatul lui Adriean Videanu s-a decis să devină un respectabil om de afaceri, înființându-și propria companie, specializată în reciclarea deșeurilor și a gunoiului.

”Firma procesează zilnic circa 500 de tone de deșeuri, peste o treime din deșeurile municipale generate în București, fiind controlată de fondul de investiții Axxess Capital. Este vorba de Rom Waste Solutions, afacere din domeniul sortării și reciclării deșeurilor, în care Axxess Capital a preluat un pachet de 65% din acţiunile companiei contra sumei de 6 milioane de euro.

Alte 35% din acțiunile Rom Waste Solutions au rămas în posesia unor acționari minoritari, printre care şi Andrei Valentin Videanu, fiul fostului vicepremier Adriean Videanu”, se spunea la apariția lui Andrei Videanu în această branșă.

Firma lui Andrei Videanu, rol important în criza gunoaielor din Sectorul 1

Mai mult, firma lui Andrei Videanu a avut și un rol important chiar și în criza gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei, criză care încă este departe de a se fi încheiat.

Motivând că nu își încasase banii din contractul cu Primăria Sectorului 1, compania Romprest făcuse datorii la trei societăți de sortare a gunoiului, printre care și la compania lui Andrei Viedanu.

Astfel, în luna iunie, după ce refuzase o perioadă să preia gunoiul de la Romprest, firma lui Andrei Videanu a încasat de la Primăria Sectorului 1 un milion de lei, ca să se deblocheze situația. Plata s-a putut face deoarece primăria a reușit să încheie cu societatea lui Videanu jr. un contract de subrogație convențională în drepturile creditorului.

”Rom Waste Solutions SRL este o societatea înființată în 2011 și deținută de o altă companie pe nume Rom Waste Solutions Netherlands BV, întregistrată în Olanda. Potrivit portalului de business listafirme.ro, firma de sortare are 3 administratori: Vivandy Management SRL, deținută de Andrei Valentin Videanu (fiul fostului primar general al Bucureștiului, Adriean Videanu).

Firma Vivandy Management SRL este administator și la o altă companie numită Marmosim SRL. La aceeași firmă sunt administratori, alături Vivandy Management și Adriean Videanu și soția sa, Miorița Videanu”, spunea sursa citată.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Cea mai mare minciună din istorie. Ziua în care oamenii au crezut că extratereștrii au invadat Pământul
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Este obligatoriu până pe 11 MAI. Decizia care trebuie să se aplice în TOATĂ ROMÂNIA
Capital.ro
Cât timp se reține pensia la oficiul poștal dacă titularul lipsește din localitate. CNPP explică
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
BANI pentru cei care STAU la BLOC. ANUNȚ pentru PROPRIETARI
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro