Ce își construiește Adriean Videanu la cimitirul Bellu. Este ceva nemaivăzut

Ce își construiește Adriean Videanu la cimitirul Bellu. Este ceva nemaivăzut
Adriean Videanu, politica și afacerile de milioane

Nu știm dacă vă mai aduceți aminte de Adriean Videanu, fost politician de marcă al anilor 2000. Se pare că mai nou, fostul politician se ocupă de cele sfinte. Fostul lider de partid a decis că este timpul să-și construiască un palat. Problema nu e construcția proriu-zisă, ci faptul că are, nu mai puțin, de 14 camere.

Adriean Videanu, politica și afacerile de milioane

La începutul anilor 90 când exercițiul democratic era la început în România, Adriean VIdeanu avea să iasă în față. Făcând parte din grupul de susținători ai premierului de-atunci, Petre Roman, politicianul anunță schimbarea FSN în Partidul Democrat, în 1993. De la acel moment, Adriean Videanu a fost numit președintele organizației de tineret și purtătorul de cuvânt al partidului, funcții pe care le deține până în 1996.

Ascensiunea ulterioară avea să-l pună în domenii cheie din nomenclatura politică a acelor ani. În toată această perioadă, prin diferite mișcări, Adriean Videanu ajunge să acumuleze o avere considerabilă. În 2020, revista Capital îl considera pe Adriean Videanu drept unul dintre primii 100 de oameni cei mai bogați din România. În 2004, averea sa era estimată la 30 de milioane de dolari. Era momentul când se pregătea să intre în guvernul Tăriceanu. Calculul s-a bazat în special pe valoarea presupusă a acțiunilor deținute de soții Videanu în afacerea Titan Mar – Marmosim.

Cu toate acestea, datele vremii indicau o valoare de doar 15 milioane de dolari. În 2009, aceeași revistă Capital considera că averea lui Adriean Videanu ar fi ajuns la 200-220 milioane de euro. În 2010, Adriean Videanu susține, răspunzând atacurilor presei, că averea sa personală nu este atât de mare, Politicianul declara că evaluările presei sunt prea exagerate. Astfel, averea personală a soților Videanu nu ar depăși 2 milioane de euro, totul aflându-se în declarația sa publică de avere și venit.

Fostul politician construiește un adevărat palat la Bellu

Ultima declarație publică din decembrie 2009, Videanu susținea că evaluările mass-media sunt exagerate și i-ar fi adus prejudicii de imagine. Adriean Videanu declara cu această ocazie că este gata să doneze public orice diferență care ar fi găsită în comparație cu declarația sa de avere.

Astăzi, în 2021, nu se știe care este valoarea reală a averii lui Adriean Videanu. Dar, dacă e să ne luăm după ce se întâmplă în aceste zile, am putea deduce altceva. Conform unor relatări, pe Facebook, se pare că fostul politician Adriean Videanu își construiește un palat cu 14 camere. Nu ar fi nicio surpriză aici,

Dar dacă ne gândim că această construcție se află la cimitirul Bellu, lucrurile se schimbă. Ieri, pe 15 iunie, Cristian Vasilicoiu, Consilier și Vicepresedinte în cadrul Parlamentului Romaniei, posta pe pagina sa de Facebook câteva poze și un text. Consilierul relata despre construcția din Cimiturl Bellu, aparținându-i celebrului fost politician.

„Videanu își face palat și la Bellu. Problema e că a ocupat o alee și bătrânele, care merg să aprindă o lumânare în cimitir, nu mai au pe unde trece, nici înjurate de muncitori. Așa e cu politicienii de dreapta. Bine că nu vrea mumie, ca Lenin!”, scria Cristian Vasilicoiu ieri.

Acum, poate omul, cum spuneam, poate Adriean Videan se ocupă de cele sfinte, dar totuși, o criptă cu 14 camere?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI