Cum arată clipul lui Whats UP finanțat de Primăria condusă de Gabriela Firea din banii bucureștenilor – VIDEO

Cum arată clipul lui Whats UP finanțat de Primăria condusă de Gabriela Firea din banii bucureștenilor - VIDEO

Whats UP a lansat recent un clip în care apare alături de mai mulți influenceri și în care promovează transportul în comun prin Bucureștiul aglomerat. S-a descoperit că, de fapt, clipul a fost plătit de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, deci din bani publici. După unele estimări, ar fi costat câteva zeci de mii de euro.

Whats UP a lansat recent piesa ”Orașu-n mișcare”, la pachet cu un videoclip în care artistul apare alături de mai mulți influenceri și bloggeri. Melodia a fost lansată chiar în ziua în care STB – Societatea de Transport București – aniversează 110 ani de la înființare.

Clipul promovează deplasarea cu mijloacele de transport în comun sau pe bicicletă. Bucureștenii sunt îndemnați, așadar, să-și lase mașinile acasă, pentru că Bucureștiul este un oraș extrem de aglomerat. Există, însă, și un mister legat de acest clip. El a fost finanțat de Primăria Capitalei, dar anunțul privind acordarea acestor bani din bugetul Capitalei nu apare nicăieri.

De ce a finanțat Primăria Gabrielei Firea clipul melodiei lui Whats UP

Clipul, care poate fi considerat „cadou” de aniversare pentru STB îi arată pe mai mulți bloggeri și influenceri cum își lasă mașinile și aleg să meargă cu transportul în comun sau cu bicicleta. Însuși Whats UP apare în clip deplasându-se cu autobuzele Primăriei Capitalei și apoi coborând pentru a merge cu bicicleta prin parc.

  • „Iau autobuzul/ Nu conduc, predau controlul (…) Urcă-te-n autobuz/ Pierde-te-n decor /Nu mai sta blocat la semafor”.

În clip apar, între alții, artiști sau influenceri precum BRomania (Matei Dima) și vloggerul Mikey Hash. Cu toții se plimbă cu autobuzele Otokar cumpărate recent de Primăria Gabrielei Firea, care par curate și nici nu sunt aglomerate, după cum arată Libertatea.

Culmea, însă, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice nu figurează niciun contract de acest fel, prin care Primăria Capitalei să fi arătat cât a plătit pentru clipul lui Whats UP. Întrebați despre acest lucru, reprezentanții STB au spus doar că „din moment ce contractul nu are o valoare prea mare, acesta nu a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice”.

Cât a costat clipul finanțat de Primăria Capitalei din banii bucureștenilor

Reprezentanții STB nu au vrut să dea detalii despre cât a costat clipul. Nici PMB nu a oferit vreun răspuns până la această oră.

„Încercăm să atragem publicul tânăr în mijloacele de transport în comun. Cum sunt ele acum… Nu foarte curate, nu toate cu aer condiționat. Dar asta încercăm să facem. Să creăm o alternativă la mersul cu mașina”, a spus Andrei Creci, director STB, pentru sursa citată.

Nu este pentru prima dată când Primăria București, despre care Gabriela Firea spunea că este într-un faliment nedeclarat, colaborează cu Whats UP. Tot el este artistul care a compus și piesa BUCUREȘTI 555/ Imnul Bucureștiului, împreună cu Adda, pentru aniversarea a 555 de ani de la atestarea istorică a Capitalei.

Specialiștii consultați susțin, însă, că videoclipul a costat pe puțin 20.000 de euro. Ei cred că au avut loc mai multe zile de filmare și că echipamentele folosite la filmări sunt unele de ultimă generație.