Răducu Mazăre i-a făcut un semn bizar tatălui său, în avion. Ce s-a întâmplat în drum spre România

Răducu Mazăre i-a făcut un semn bizar tatălui său, în avion. Ce s-a întâmplat în drum spre România
Radu Mazăre a fost însoțit de fiul său în avion

Radu Mazăre a fost extrădat, luni, din Madagascar în România, via Paris și a fost plasat în detenție la Penitenciarul Rahova. Fiul lui, Răducu, l-a însoțit în avion și la un moment dat i-a făcut semn cu pumnul strâns în dreptul inimii, pentru a-i arăta că are parte de toată susținerea lui.

Fostul primar al municipiului Constanța a fost îmbarcat în Madagascar într-o cursă de linie și trimis mai întâi în Franța. Mazăre a cerut azil politic autorităților franceze, dar cererea i-a fost refuzată și a acceptat în cele din urmă să se urce în cursa Tarom cu destinația București.

Răducu Mazăre a fost alături de tatăl său în drumul spre România și a încercat să îl încurajeze. La un moment dat, în avion, Răducu s-a întors către Radu Mazăre și i-a făcut un semn cu pumnul strâns în dreptul inimii. Pe imaginile surprinse în avion se observă că fostul edil era foarte spășit și îngrijorat de faptul că va merge în detenție.

Radu Mazăre s-a întors în România

Avionul în care s-a aflat Radu Mazăre a aterizat pe Aeroportul Otopeni, luni seara. O dubă de la Administrația Națională a Penitenciarelor l-a așteptat pe Mazăre pe pistă, l-a preluat și l-a dus la Penitenciarul Rahova, unde a fost plasat în carantină. Urmează să fie supus unor analize medicale și teste, pentru a se stabili unde va rămâne încarcerat.

Radu Mazăre ar putea ajunge, marți, în fața judecătorilor de la Curtea Supremă, pentru a fi audiat în unul dintre dosarele în care este inculpat. El a fost deja condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în Dosarul retrocedărilor ilegale de plaje în Constanța și Mamaia și mai are o condamnare de 9 ani și 6 luni de închisoare în Dosarul Polaris. Ultima dintre sentințe nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.