Mesajul lui Mihai Șora, după ce Tarom l-a adus pe Mazăre în România. A devenit viral

Mesajul lui Mihai Șora, după ce Tarom l-a adus pe Mazăre în România. A devenit viral
Mihai Șora, mesaj pe Facebook, după ce Radu Mazăre a ajuns în România

Radu Mazăre a fost adus în România cu un avion Tarom, iar filosoful Mihai Șora a postat un mesaj ironic pe contul personal de Facebook prin care mulțumește companiei aeriene că a adus acasă „piratul din insula misterioasă.”

Luni, 20 mai, autoritățile din Madagascar l-au îmbarcat pe Radu Mazăre într-o cursă de linie cu destinația Paris, unde fostul primar al municipiului Constanța a făcut o escală. În capitala Franței, avocatul lui a încercat să îi obțină azil politic, dar fără succes, astfel că Mazăre a fost îmbarcat într-un avion Tarom cu destinația București.

Fostul edil a fost adus sub escortă pe Aeroportul Otopeni, de unde a fost preluat de o dubă de la Administrația Națională a Penitenciarelor și transportat la Penitenciarul Rahova, unde a fost plasat în carantină.

Mihai Șora, mesaj pe Facebook, după ce Radu Mazăre a ajuns în România

Mihai Șora a postat pe contul personal de Facebook un mesaj ironic, după ce Radu Mazăre a fost adus în țară. „Dragă Tarom, îți mulțumesc că ai adus cu bine-acasă piratul din insula misterioasă. Un-pasager-cu-abonament-viager”, este mesajul publicat de filosof pe rețeaua de socializare.

Postarea lui Mihai Șora a strâns în doar câteva ore mii de aprecieri și zeci de comentarii de la cei care îl urmăresc pe internet.


„Bună dimineața, domnule Șora. Da. Avem ‘Mazăre’ la cutie. Valabil până în 2028”, este unul dintre comentarii, aluzie la faptul că fostul edil are de ispășit o pedeapsă de 9 ani de închisoare cu executare în Dosarul retrocedărilor ilegale de plaje în Constanța și Mamaia. Decizia magistraților este definitivă.

„Respect. Africanii luptă cu corupția și expulzează hoții. Noi suntem lași și ne lăsăm conduși de hoți. Veniți la vot să scăpăm de ei”, a scris altcineva.

Radu Mazăre va fi scos din penitenciar și dus la Curtea Supremă, unde judecătorii vor lua o decizie cu privire la mandatul de arestare din Dosarul Polaris, în care a fost condamnat pe fond la 9 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.