În Iași se află una dintre cele mai spectaculoase case din zona Moldovei. Imobilul îi aparține lui Lucian Apostol, fiul fondatorului Kosarom, Neculai Apostol. Casa se află în zona Sărărie din Iași și are o suprafață de 441 de metri pătrăți.
Construcția vilei a început în anul 2013 și a fost finalizată în urmă cu trei ani. Lucian Apostol s-a inspirat de un model pe care l-a văzut în Republica Moldova. Tot de acolo a adus și piatra folosită pentru construcția acesteia.
Imobilul a fost proiectat de un arhitect din București și este construit pe un teren cu suprafața de 6.300 de metri pătrați. Cu toate acestea, proprietarul casei spune că este o casă normală, retrasă, deoarece nu dorește să iasă în evidență.
Are un număr de camere normale, de ajuns pentru o familie cu câțiva membri, fără piscină. Lucian Apostol este manager la mai multe companii, iar vila a fost construită din propria sa muncă, spune tânărul.
E finalizată de 3 ani. S-a făcut totul treptat, pe perioada a mai mulți ani. Nu m-am grăbit să fie finalizată. Am vrut să fie făcută ușor, să îmi placă cum arată la final. Am investit în fiecare an câte ceva. Nu pot să vă spun o sumă exactă”, susține Lucian Apostol, proprietarul vilei din zona Sărărie.
Lucian Apostol, proprietarul vilei, spune că este o casă normală, care nu are piscină. Cu toate acestea, doar terenul costă peste jumătate de milion de euro, dacă este achiziționat acum. Specialiștii estimează că o asemenea locuința ar costa în jur de două milioane de euro.
„Casa e mai lunguiață pe partea unde e dealul și de aceea pare foarte mare. Dar nu e mare deloc. Noi suntem pe partea unde nu sunt probleme cu alunecările de teren. Avem și pază, pentru că așa am considerat că e necesar. Noi nu avem piscină, chiar dacă e la modă. E o casă normală, cum v-am mai spus. Până să o finalizez pe asta, am locuit în Valea Lupului”, mai spune Lucian Apostol.
Lucian Apostol este președintele Grupului de Firme Kosarom și coordonează activități de management în fiecare companie din grup. Tot el este implicat și în strategiile de dezvoltare, mai ales în elaborarea programelor prin care companiile își propun realizarea obiectivelor.
Este inginer diplomat în zootehnie din anul 2003, activând atât în creșterea păsărilor și abatorizarea cărnii de pasăre, cât și în industrializarea cărnii.