Cum arată cea mai mare pisică din lume. Această rasă este și cea mai inteligentă felină domestică

Nu trebuie să fie amator de pisici ca să știi că nu toate pisicile sunt la fel. Printre ele, se numără unele mai mici, alte mai mari, unele mai deștepte și alte mai puțin. Cu toate acestea niciuna nu are mai multe superlative absolute sub centură decât felina din imaginea de ma sus.

Este intitulată Maine Coon și este foarte probabil să nu fi auzit niciodată această asociere de cuvinte. Mulți dintre iubitorii de pisici au auzit însă de mult de rasa cu pricina, mai ales din cauza superlativelor pe care și le asumă. Dacă ai în vedere o pisică mare sau foarte mare, nu trebuie însă să cauți mai departe decât Maine Coon.

Inițial, au existat speculații legate de faptul că cele mai mari și mai scumpe pisici fac parte din rasa Usher. Între timp, s-a confirmat că rasa respectivă nu există, iar denumirea aceea a provenit probabil de la faptul că cei mai maiestuoși membrii ai rasei savană erau intitulați Asher.

În ceea ce privește cele mai mari pisici din secolul 21, acestea fac parte din rasa Maine Coon. Aceasta rasă apărută în urmă cu mai bine de 100 de ani este faimoasă printre specialiști și iubitori de pisici pentru membrii impozanți. Dacă vrei să faci valuri printre prieteni și nu ai o problemă cu spațiul, acestea creații sunt cel puțin impresionante.

Bazele pisicilor din rasa Maine Coon este reprezentată de raton. O pisică foarte asemănătoare cu ratonul tradițional a fost identificată inițial în fermele din Maine, Statele Unite ale Americii. Aceasta era foarte eficientă în ”monitorizarea” răzătoarelor. La scurt timp după ce domesticarea sa a devenit evidentă, a fost prezentată pentru prima oară la o expoziție de la sfârșitul secolului XIX. În privința miturilor de până la acel moment, unii sunt de părere că au ajuns în America pe navele de coloniști din Europa.

Cele mai mari pisici (rasa Maine Coon) se disting prin ciucuri magnifice pe urechi, ca un râs și pufos și coadă largă, iar culoarea repetă stratul de blană de raton. Aceste versiuni originale nu au nici o bază, datorită diferențelor specifice și imposibilității traversării lor.

Cele mai mari pisici, cele din rasa Maine Coon, se disting prin ciucuri magnifici pe urechi, similari cu cei de de la un râs, un puf generos și o coadă largă. Culoarea repetă stratul de blană de raton. Există totuși și versiuni originale care nu au nici o bază clară, din cauza diferențelor evidente. Cele mai mari pisici din sara detaliată mai sus ajung de mult ori la 10 kilograme, dar unele exemplare sterilizate sar până la 13 kilograme. În mod normal, o pisică obișinuită nu depășește 6 kilograme.