23 nov. 2023 | 10:51

Cum arată cea mai frumoasă casă din România în 2023. Se află în Corbeanca, pe malul lacului FOTO

News
Cum arată cea mai frumoasă casă din România în 2023. Se află în Corbeanca, pe malul lacului FOTO
Casa premiata cu locul I la secțiunea "Arhitectură construită / arhitectura locuinței individuale"

O casă situată pe malul lacului Laguna Albastră din Corbeanca a obținut locul I la secțiunea „Arhitectură construită / arhitectura locuinței individuale” în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Premiilor Anuale de Arhitectură București, desfășurată în 2023. Află prin ce se deosebește structura ei și ce elemente aparte au cucerit voturile juraților!

Casa din Corbeanca, un proiect inovator pentru România

Juriul Premiilor Anuale de Arhitectură București a fost impresionat de abordarea inovatoare a proiectului și de modul în care acesta redefinește funcționalitatea și estetica locuinței individuale. Proiectul câștigător a fost apreciat pentru contribuția sa semnificativă la peisajul arhitectural și pentru adaptarea inspirată la nevoile proprietarilor.

Potrivit autorului proiectului, casa impresionantă este structurată pe două niveluri subterane și beneficiază de un subsol parțial. Cu o abordare inovatoare a arhitecturii locuinței individuale, proprietatea se remarcă prin planimetria atipică și o inversare funcțională ingenioasă.

În interior, casa dispune de o compartimentare neconvențională, reprezentând un exemplu de inversare funcțională pentru a îmbina utilitatea și estetica. Zona de zi și dormitorul matrimonial au fost plasate la etaj, unde locuiesc proprietarii, creând un spațiu intim și relaxant.

În schimb, parterul a fost proiectat pentru a găzdui două camere destinate copiilor, oaspeților și un spațiu de întâlnire ingenios între cele două încăperi.

CITEȘTE ȘI: Locul din România care i-a cucerit pe străini: ”Priveliștea este de milioane de dolari! Cred că nici românii nu știu de el”

Cum este realizată structura casei

Potrivit descrierii proiectului casei câștigătoare, construcția s-a axat pe obținerea unei vizibilități îmbunătățite asupra funcțiunilor principale, inclusiv o terasă care închide cu eleganță colțul dintre bucătărie și zona de dining, având orientarea către lac.

Structura casei, realizată din lemn lamelar, surprinde prin distribuția stâlpilor perimetrali, așezați la un interax egal pe toate laturile, conturând astfel o colonadă care definește o arhitectură geometrică și raționalistă. Această abordare se află în contrast cu forma neregulată a terenului, a țărmului și a naturii în general, adăugând un element distinctiv și contemporan peisajului natural.

Proiectul nu se rezumă doar la estetică, ci reprezintă o sinteză perfectă între confortul interior și frumusețea peisajului exterior. Terasa panoramică nu doar îmbunătățește relația dintre interior și exterior, ci oferă și un cadru spectaculos pentru a admira lacul și natura din jur.

În cadrul descrierii proiectului premiat, se menționează modul de execuție al plafonului, care este format dintr-o rețea ingenioasă de grinzi principale, conectate între ele prin stâlpii amplasați pe cele patru fațade ale casei. Grinzile secundare, de legătură, împletesc cu pricepere direcțiile și au rolul esențial de a rigidiza întregul sistem structural.

Elementele distinctive privind suprafața vitrată a casei

Așa cum reiese din descrierea completă a casei câștigătoare a premiului I, la secțiunea „Arhitectură construită / arhitectura locuinței individuale”, toate elementele acestei case par desprinse dintr-un catalog de case top 10 din lume.

Astfel, privind spre lac, casa este complet vitrată pe întreaga lungime a etajului, beneficiind de ferestre fixe sau oscilobatante și glisante în zona terasei. Această opțiune a fost o alegere deliberată pentru a oferi o panoramă neîngrădită către peisajul natural, aducând exteriorul mai aproape de interior.

De asemenea, rulourile exterioare contribuie la dinamizarea fațadelor, reglând luminozitatea la interior și oferind totodată un aspect modern și elegant. Parterul surprinde cu un acoperis pe fațada lungă, orientat spre lac, și o închidere exterioară mai blindată, cu goluri punctuale, pentru mai multă intimitate.

Aceste elemente adaugă un strat suplimentar de funcționalitate și estetică, integrându-se armonios în ansamblul designului. Casa premiată reprezintă o îmbinare perfectă între funcționalitatea modernă și respectul pentru mediul înconjurător, oferind proprietarilor săi, nu doar un spațiu de trai excepțional, ci și o conexiune autentică cu natura.

CITEȘTE ȘI: Casa din România care a încins internetul. Este cea mai frumoasă clădire din București, dar nu există

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro