Cum arată azi singurul copil născut și crescut în zona contaminată de la Cernobîl. Ce se întâmplă cu Lydia

Cum arată azi singurul copil născut și crescut în zona contaminată de la Cernobîl. Ce se întâmplă cu Lydia
Cum arată azi singurul copil născut și crescut în zona contaminată de la Cernobîl

Imagini incredibile! Cum arată singurul copil născut după explozia de la Cernobîl și crescută cu lapte de vacă iradiat, după ce părinții au refuzat să se mute? În acest articol vă prezentăm povestea lui Mariyka, care este acum o studentă de aproape 20 de ani, fericită și complet sănătoasă.

Cum arată singura fetiță născută la Cernobîl, după explozie

Mariyka Sovenko (19 ani) este acum studentă la turism și este perfect sătătoasă! Ea a fost crescută de mama ei, Lydia, şi de soţul acesteia Mikhail, în interiorul zonei de excludere a Cernobîlului. Nașterea sa (ce a avut loc în 1999, la mai bine de un deceniu de la explozie), a fost mușamalizată de autoritățile din Ucraina, care au încercat să ascundă „ruşinea“ și să prevină eventualele probleme.

Detaliile despre această situație au ieșit, însă, la iveală în momentul în care interesul privind dezastrul de atunci a captat din nou atenţia oamenilor, după nebunia provocată de serialul Sky Atlantic.

Fata s-a născut într-o familie de muncitori are locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl, iar Lydia şi soţul ei Mikhail (care era pompier și a fost chemat la reactorul 4 în noaptea exploziei din 1986), au refuzat să părăsească zona de excludere pentru că nu au fost oferite locuinţe de evacuare de către Uniunea Sovietică.

„Dacă oamenii cred că este mutantă sau are două capete…“

Interesant este că Lydia nu a știut că este însărcinată, descoperind acest fapt chiar la naștere, fiind asistată de soțul ei.

Zvonurile au circulat repede, iar când fata ei a împlinit vârsta de 5 ani, Lydia, care avea 40 la acel moment, a spus: „Dacă oamenii cred că este mutantă sau are două capete, aceasta este o greşeală destul de mare. Ea este un copil minunat, care este absolut sănătos, pe cât putem vedea“.

Părinții au fost supuși, în continuare, presiunilor din partea autorităților de a-și părăsi locuința, dar casa dărăpănată a rămas moștenire fetei, în timp ce ea a crescut,  chiar dacă de la vârsta de şapte ani a trebuit să traiască în afara Cernobîlului pentru a merge la școală.

Mama lui Mariyka a mai spus că este mândră de fiica sa, care a reușit să își croiască o viaţă frumoasă, după începutul acesta atipic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI