Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina: „Eu asta aș face dacă aș fi împăratul Europei”

Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina: „Eu asta aș face dacă aș fi împăratul Europei”
Ion Țiriac ar ști cum ar soluționa conflictul din Ucraina, dacă ar fi „împăratul Europei”

Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina. Miliardarul român s-a numărat printre cei care s-au opus interzicerii jucătorilor din Rusia și Belarus la Wimbledon. Din acest motiv, fostul tenismen nici nu a fost prezent în loja sa la ediția din acest an a turneului. Ion Țiriac e preocupat, însă, de pericolul și catastrofa umanitară generate de conflictul din țara vecină României și știe cum ar rezolva problema dacă ar fi „împăratul Europei”.

Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina

Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina. Fostul tenismen a refuzat să fie prezent în loja sa la ediția din acest an a Wimbledonului. Miliardarul a fost printre cei care au criticat dur decizia organizatorilor de a interzice participarea sportivilor din Rusia și Belarus, din cauza situației din Ucraina.

„Am refuzat să merg la Wimbledon, am spus că nu pot să mă duc pentru că sunt absolut contra deciziei pe care au luat-o cu rușii și bielorușii. Ce au acești tineri cu războiul? Războiul n-ar trebui să existe, absolut, de acord din toate punctele de vedere. Da să îi elimini pe jucătorii ăștia…?!

Wimbledon a făcut întotdeauna ce a vrut, n-a ținut cont de nimeni, e separat de toată lumea, nu îi interesează nimic. Asta au hotărât și asta au făcut. Culmea ridicolului e că a câștigat o rusoaică (n.r. – Elena Rybakina, născută la Moscova, dar care reprezintă Kazahstanul), a declarat Țiriac pentru GSP.ro.

„Eu asta aș face dacă aș fi împăratul Europei”

Ion Țiriac e îngrijorat, totuși, de ceea ce generează războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Omul de afaceri, născut în 1939, a prins și cel de-al Doilea Război Mondial. În plus, se teme de că „un nebun” ar putea apăsa butonul nuclear.

„Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva. Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic”, a adăugat Țiriac, conform sursei citate.

Țiriac ar avea și o soluție pentru încheierea conflictului. Dar aceasta ar presupune scenariul SF în care miliardarul ar fi „împăratul Europei”.

„Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine. Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe… uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (n.r. – centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede”, a mai spus Ion Țiriac, potrivit aceleiași surse.