25 iul. 2019 | 13:19

Cum ar arăta Bucureștiul dacă s-ar desființa cele 6 sectoare. Reorganizarea Capitalei ar elimina primarii

Știri generale
Cum ar arăta Bucureștiul dacă s-ar desființa cele 6 sectoare. Reorganizarea Capitalei ar elimina primarii

Cum credeți că ar arăta Bucureștiul dacă s-a desființa cele șase sectoare? USR București a inițiat un plan de reorganizare, care vizează Capitala și structura administrativă a Ilfovului, iar în locul actualelor sectoare propune 20 de districte, reprezentate fiecare de câte trei consilieri aleşi.

Planul de reorganizare, necesar ca Bucureștiul să funcționeze ca un oraș modern

„Este un demers care trebuie făcut în Parlament, dar este o schimbare absolut vitală pentru ca Bucureştiul să funcţioneze ca un oraş modern, capitală a unei ţări europene. Bucureştiul este singura capitală europeană care are şapte primari, şapte consilii, şapte bugete. Deci sunt şapte oraşe într-un singur oraş. Niciun oraş nu poate să funcţioneze astfel. Începem astăzi un proces de consultare publică”, a spus Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti, conform digi24.ro.

Scopul acestui proiect este ca deciziile ce afectează Bucureștiul și localitățile arondate să fie luate de reprezentanți comunităților direct interesate. Documentul subliniază că Municipiul București și județul Ilfov luau separat decizii ce aveau impact la nivelul ambelor administrații, fără a se consulta. Planul de reorganizare administrativă a Capitalei se află în dezbatere publică, iar toți cei care își doresc să transmită idei o pot face luând legătura cu inițiatorul proiectului.

,,După rafinarea lui în urma discuțiilor ce vor fi purtate cu specialiștii, cu ONG-urile și cu cetățenii, va urma etapa de formulare a textelor de lege care vor trebui adoptate în vederea reorganizării administrative a Bucureștiului. Obiectivul este ca, după alegerile parlamentare din 2020 să putem propune în Parlament un pachet legislativ complet și coerent, discutat cu toți cei interesați”, a mai spus Roxana Wring, potrivit digi24.ro.

Ce include planul de reorganizare

Conform planului propus, Consiliul General al Capitalei dispare şi el şi urmează să se transforme într-un Consiliu Municipal alcătuit din consilierii viitoarelor districte. Potrivit inițiative USR, primarul general al Capitalei rămâne în schemă, va fi ales prin vot direct, în două tururi de scrutin, şi va avea în subordine cinci directori cu atribuţii strategice în finanţe, mobilitate urbană, social, cultură şi sport. Propunerile de modificări includ și un administrator al Metropolei Bucureşti. În planul de reorganizare propus, apare un singur buget de cheltuieli şi investiţii.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro