Cum ar arăta Bucureștiul dacă s-ar desființa cele 6 sectoare. Reorganizarea Capitalei ar elimina primarii

Autor: Nechifor Ioana - 13:19, 25 iul. 2019

Cum credeți că ar arăta Bucureștiul dacă s-a desființa cele șase sectoare? USR București a inițiat un plan de reorganizare, care vizează Capitala și structura administrativă a Ilfovului, iar în locul actualelor sectoare propune 20 de districte, reprezentate fiecare de câte trei consilieri aleşi.

Planul de reorganizare, necesar ca Bucureștiul să funcționeze ca un oraș modern

„Este un demers care trebuie făcut în Parlament, dar este o schimbare absolut vitală pentru ca Bucureştiul să funcţioneze ca un oraş modern, capitală a unei ţări europene. Bucureştiul este singura capitală europeană care are şapte primari, şapte consilii, şapte bugete. Deci sunt şapte oraşe într-un singur oraş. Niciun oraş nu poate să funcţioneze astfel. Începem astăzi un proces de consultare publică”, a spus Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti, conform digi24.ro.

Scopul acestui proiect este ca deciziile ce afectează Bucureștiul și localitățile arondate să fie luate de reprezentanți comunităților direct interesate. Documentul subliniază că Municipiul București și județul Ilfov luau separat decizii ce aveau impact la nivelul ambelor administrații, fără a se consulta. Planul de reorganizare administrativă a Capitalei se află în dezbatere publică, iar toți cei care își doresc să transmită idei o pot face luând legătura cu inițiatorul proiectului.

,,După rafinarea lui în urma discuțiilor ce vor fi purtate cu specialiștii, cu ONG-urile și cu cetățenii, va urma etapa de formulare a textelor de lege care vor trebui adoptate în vederea reorganizării administrative a Bucureștiului. Obiectivul este ca, după alegerile parlamentare din 2020 să putem propune în Parlament un pachet legislativ complet și coerent, discutat cu toți cei interesați”, a mai spus Roxana Wring, potrivit digi24.ro.

Ce include planul de reorganizare

Conform planului propus, Consiliul General al Capitalei dispare şi el şi urmează să se transforme într-un Consiliu Municipal alcătuit din consilierii viitoarelor districte. Potrivit inițiative USR, primarul general al Capitalei rămâne în schemă, va fi ales prin vot direct, în două tururi de scrutin, şi va avea în subordine cinci directori cu atribuţii strategice în finanţe, mobilitate urbană, social, cultură şi sport. Propunerile de modificări includ și un administrator al Metropolei Bucureşti. În planul de reorganizare propus, apare un singur buget de cheltuieli şi investiţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI