Cum alegi carnea de porc proaspătă pentru sărbători. Mare grijă la aceste detalii

Cum alegi carnea de porc proaspătă pentru sărbători. Mare grijă la aceste detalii
Cum alegi corect carnea de porc

Iată cum trebuie să alegi carnea pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Trebuie să fii foarte atent atunci când cumperi carne, pentru ca ea să fie proaspătă și neinfestată.

Cum alegi carnea de porc proaspătă pentru sărbători

În primul rând, trebuie să știi că nu trebuie să cumperi carne de oriunde. Volumul mare de cumpărături din această perioadă necesită și cheltuieli mari, însă nu trebuie să te lași amăgit de preturile mici și să cumperi de la persoane necunoscute carne provenită de la animale sacrificate în condiții improprii sau care este comercializată pe marginea drumului, ori direct din portbagaj sau din căruță, chiar dacă vânzătorul spune că are toate examenele sanitar-veterinare. În plus, trebuie să atent la miros, dar și la alte indicii. Nu uita că mirosul este principala modalitate ca să verifici dacă carnea este stricată sau proaspătă.

Însă, pe lângă miros, trebuie să fii atent și la culoare. Culoarea trebuie să fie roșiatică, vie, iar dacă este vineție, de nuanță gri sau de culoare închisă sau are o culoare nefirească, să nu o cumperi. Evită și carnea cu grăsime îngălbenită, fără strălucire, cu mai multe tonuri de culoare. În plus, carnea proaspătă nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. E de proastă calitate carnea care este foarte moale, în care intră degete, care este jilavă sau lipicioasă. Carnea de porc trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense, împănată cu grăsime albă sau roz-alb, iar la frecare dă senzația de unsuros.

Trucuri necesare pentru a alege carnea de porc

Cu toate că cumperi carnea din supermarket sau din alt magazin autorizat, cere să o vezi îndeaproape și să o miroși, pentru ca nu cumva lumina din galantare să te înșele. Dacă cumperi carne cu os, trebuie să analizezi atent aspectul oaselor, dar mai ales măduva. Aspectul exterior al oaselor trebuie să fie fin, de o culoare fără pete. În cazul produselor preambalate, trebuie și aici să fii atent la cum alegi carnea.

Trebuie deci să verifici termenul de vlabilitate al pachetului ales. În cazul în care îți faci aprovizionarea pentru mai mult timp e mai bine să alegi varianta congelată, pe care să o depozitezi direct în congelator. Iar dacă ești atent să cumperi din locuri neautorizate, din gospodăria cuiva, dintr-un târg sau de pe marginea drumului, riști să fii verificat în trafic de către autorități, iar dacă nu prezinți documentele sanitare veterinare necesare, tu și cel de la care ai cumpărat carnea veți fi amendați cu câteva mii de lei, iar carnea ssau animalul vor fi confiscate

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI