Cum alegem cele mai bune fructe pentru copii. Reguli de aur pe care trebuie să le respecte orice părinte

Cum alegem cele mai bune fructe pentru copii. Reguli de aur pe care trebuie să le respecte orice părinte
Cum alegem cele mai bune fructe pentru copii, de fapt. Detaliile de care trebuie să ții cont când mergi la cumpărături.

Copiii au nevoie de multă energie pentru a crește frumos. Pentru că au stomacul încă mic, nu pot reține suficientă mâncare încât să nu resimtă foame între mesele de pe parcursul unei zile. Astfel, este recomandat să consume mici gustări dimineața și după-amiaza. Gustările ar trebuie să fie cât mai sănătoase – și ce este mai potrivit decât un fruct bogat în nutrienți? Află în rândurile de mai jos cum alegem cele mai bune fructe pentru copii.

Cum alegem cele mai bune fructe pentru copii

Ce fructe trebuie să mănânce copiii. Fructele bogate în nutrienți și vitamine contribuie semnificativ la sănătatea și creșterea organismului unui copil. Mai mult decât atât, aceste gustări sănătoase conțin substanțe vegetale importante ce contribuie la reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni periculoase, precum cancerul sau bolile de inimă.

Însă cum alegem, de fapt, cele mai bune fructe pentru copii? Nu orice produs expus pe raftul din magazin este și cel mai sănătos pentru micuți. Înainte de orice, trebuie să avem grijă să alegem produse proaspete. Este o regulă generală pe care ar trebui să o respectăm de fiecare dată când mergem la cumpărături.

Cele mai recomandate fructe pentru consum, în cazul copiilor, sunt: mere, pere și banane. Desigur, lista poate fi mult mai lungă, însă pentru a ne încadra într-un buget modest, în așa fel încât produsele să fie accesibile pentru mai mulți părinți, am oferit doar trei exemple comune.

Ce fel de mere trebuie să consume copiii, de fapt

Mărul se numără printre principalele fructe consumate de copii în țara noastră. Este un fel de „pâinea nostră cea de toate zilele”. Deseori, este nelipsit din pachețelele micuților. Cum putem să ne dăm seama ce măr să cumpărăm, concret, pentru copilul nostru?

Indicat este să nu ții cont neapărat de culoare. Există unele soiuri fructe care au ajuns la maturitate, însă arată ca și cum ar fi crude. Recomandat este să verifici dacă mărul prezintă pete sau urme de lovituri, întrucât acestea pot fi semnale ale faptului că fructul se va strica de tot în viitorul apropiat.

Când strângi ușor mărul din lădița de la magazin în mână, trebuie să fie ferm. Dacă îl simți vulnerabil între degete, evită să îl cumperi. Cel mai bine este să alegi un fruct ferm și crocant.

Cum alegi cele mai bune pere și banane de la magazin

Și în cazul perelor, culoarea nu poate fi un indiciu al unui fruct copt. Pentru a alege cea mai sănătoasă pară trebuie să verifici starea în care se prezintă aceasta. Un astfel de fruct potrivit pentru consum trebuie să fie zemos și moale.

Spre deosebire de măr, dacă atunci când analizezi o pară din magazin observi că prezintă urme sau zgârieturi, o poți cumpăra fără a-ți face griji. În schimb, dacă para are pete maronii, evită să o achiziționezi întrucât se va strica foarte repede, mai ales dacă este foarte coaptă.

Un alt indiciu ca să afli dacă para este suficient de coaptă este să verifici zona de lângă codiță. Dacă aceasta este fermă înseamnă că para este bună pentru a fi consumată. Dacă este moale, ar trebui să eviți să o cumperi pentru că se va strica repede.

Citește și: Băutura periculoasă pe care părinții o dau copiilor. Doctorul Mihail Pautov: „E cazul să vă opriți!”

Cât despre banane, ei bine, specialiștii din siguranța alimentară spun că cel mai bine e să le cumperi pe cele verzi. În acest fel, poți să fii sigur că fructele nu au fost tratae cu etilenă. Bananele se vor coace la tine acasă și vor fi numai potrivite pentru a i le da copilului să le mănânce.