Ce fruct trebuie să mănânce copiii de până în 2 ani. Specialiștii susțin că e aur curat

Ce fruct trebuie să mănânce copiii de până în 2 ani. Specialiștii susțin că e aur curat
Trucuri pentru alimentația copiilor. Ce fruct ar trebui să mănânce

Mămicile au mare grijă atunci când vine vorba despre alimentația bebelușilor și se feresc din a le oferi anumite produse. Totuși, un anunț o să bucure pe toată lumea, mai ales pentru că specialiștii au dezvăluit ce fruct ar trebui să mănânce copiii.

Veste bună pentru mămici! Ce fruct ar trebui să consume copiii de până în 2 ani

Copiii de până la 2 ani ar trebui să încerce cireșe, susțin specialiștii. Multe mămici încearcă să treacă la o alimentație cât mai variată, dar au anumite frici atunci când vine vorba despre fructele și legumele ce sunt bune pentru bebeluși.

Cireșele se găsesc destul de rar pe piață, așa că părinții ar trebui să profite în momentul în care ele se coc și să le ofere bebelușilor un fruct gustos.

„Nu conţin absolut nimic în plus sau în minus faţă de alte alimente. Nu conţin nimic particular care să le facă mai alergizante decât altele.

Este adevărat că tradiţional considerăm că fructele roşii şi fructele care conţin sâmburi mici, cum sunt căpşunile, zmeura, sau chiar roşiile care şi ele sunt fructe pot provoca mai degrabă alergii decât altele.

Cireşele nu conţin aparte care să provoace alergii mai mult decât alte alimente (…) Dacă îi scoatem sâmburele, dacă le tăiem mărunt, pentru că masticaţia la un copilaş mic, nu este încă dezvoltată.

Eu sfătuiesc părinţii să încerce cu orice fruct, mai ales din acestea care sunt foarte rar prezente, din păcate, pentru că cireşele bune sunt numai vreo lună.”, a anunțat Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, pentru Antena 3.

Anunțul specialiștilor. Ce ar trebui să știe părinții

De asemenea, medicul a menționat faptul că mămicile ar trebui să introducă, pe rând, câte un aliment în hrana bebelușului pentru a se descoperi rapid dacă există vreo alergie de care își va da seama medicul alergolog după testare.

Părinții ar trebui să nu introducă mai multe alimente în meniul copilului în același timp, mai ales pentru că nu și-ar putea da seama ce ingredient provoacă alergie. Totuși, ei nu ar trebui să se teamă din a le da să guste diferite fructe și legume.

„La copilul mic, întotdeauna se introduce câte un aliment o dată, pentru că dacă apare vreo problemă, inclusiv o alergie, să ştii de la ce a provenit.

Dacă introduci multe alimente deodată, s-ar putea să nu îţi dai seama de la ce a fost alergia.

Sigur că pot provoca şi cireşele alergii, dar asta va confirma doar medicul alergolog după testare.”, a mai spus Corina Zugravu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI