20 oct. 2020 | 10:46

Cum afli dacă ai împlinit deja 10.000 zile de viață. Lasă calculele în gând, îți spunem noi

Știri generale
Cum afli dacă ai împlinit deja 10.000 zile de viață. Lasă calculele în gând, îți spunem noi
Cum afli dacă ai împlinit deja 10.000 zile de viață. Lasă calculele în gând, îți spunem noi

De mii se ani, oamenii au încercat să ofere un răspuns cuprinzător la întrebarea: „Ce este viața?”. S-a spus simplu: „marele mister al existenței”, în timp ce alții au încercat să rezume prin a spune, la nivel științific, că viața este starea caracteristică organismelor care au ca trăsături specifice autodezvoltarea, autoconservarea și autoproducerea ori, la organismele superioare, cu posibilitatea de a urmări un țel. Cert e că ajungem singuri pe Pământ și de atunci primim câte o porție de avantaje și dezavantaje.

Scoatem primul țipăt în mijlocul mulțimii, facem primii pași, dar tot de atunci se întoarce clepsidra. Când timpul s-a scurs, sfârșim.  Se spune că fiecare om aflat în pragul morții se gândește la cât a iubit sau cât a pătimit, dar cine spune că nu poți face asta și în timpul vieții, cu ajutorul unei expresii care să te trezească, cum ar fi: „ai împlinit deja 10.000 de zile de viață?”.

Ai împlinit deja 10.000 zile de viață? Calculează simplu

„Ce este viaţa? Când începe şi încotro se îndreaptă?. În toate părțile deodată, zise cel fără părți/ Într-o singură parte, zise/ Partea/ Ce este?/ Cum, ce este?/ Este, pur și simplu/ Adică E, adică S, adică T, adică E/ Primul E mai vechi decât ultimul E/ Atât”, a scris Nichita Stănescu.  Pe de altă parte, cercetătorul John Voigt, de la Universitatea din California, a stat mai departe de o definiție.

„Ceea ce numim viata este un lucru prea abstract si nu putem spune cu exactitate care este linia de demarcare intre viata si lipsa ei, in privinta prezentelor elementelor necesare”, a spus el.

Calculele vieții 

Primul care a încercat să o definească, în schimb, a fost filosoful antic Aristotel, care afirma că viața este ceva care apare, se dezvoltă singură și se reproduce. Mulți ani mai târziu, în 1944, fizicianul austriac Erwin Scrodinger definea viața drept ceva care rezistă în fața degradării.

Cu definiție sau fără, tot sfârșim, dar viața nu e un impediment, ci o virtute. Deși din prima zi de naștere începem să murim câte un pic, iar pe parcurs poate cădem, ne prăbușim și apoi ridicăm, Paradisul e minunat când viața ți-e searbădă, cu ambuteiaje, și ai cum să evadezi când și când. Momente ca acestea îți pot aduce revelații. Puncte cheie sunt multe: un pahar de vin, o discuție, o privire sau un surâs, dar și un calcul. Faptă și adevăr e tehnologia, care te poate duce către descoperire. Cât ai trăit până acum? Pentru a-ți calcula zilele, intră pe site-ul YourMetricBirthday.com.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro