Cum adormi noaptea în doar două minute. Tehnica genială pe care o folosesc militarii

Cum adormi noaptea în doar două minute. Tehnica genială pe care o folosesc militarii
Secretul militarilor americani pentru a adormi în două minute

Există puține lucruri mai frustrante decât să petreci o noapte învârtindu-te în pat, încercând cu disperare să adormi. De cele mai multe ori suntem obișnuiți să stăm treji în pat noaptea, și să nu reușim să adormim. Dar există câteva metode care ne pot ajuta să adormiim mai repede, decât ne-am imagina. Una din aceste metode este folosită de militarii americani, care reușesc să adoarmă în doar două minute.

Secretul militarilor americani pentru a adormi în două minute

Dacă ești o persoană care se chinuie să se deconecteze când vine vorba de ora de culcare, poate că ai vrea să încerci o tehnică militară. În ultima vreme utilizatorii de pe rețelele de socializare susțin că te ajută să adormi în două minute de la închiderea ochilor. Tehnica a fost împărtășită pe TikTok de către guru de fitness Justin Agustin, care a numit-o „uluitoare”.

„Această tehnică a fost dezvoltată în armată pentru a le permite soldaților să adoarmă în orice moment, în orice loc. Chiar și pe câmpul de luptă, când mediul este extrem de inconfortabil și se întâmplă mult zgomot.

Somnul pentru un soldat este crucial. Conform cercetărilor mele, acesta a fost dezvoltat în principal pentru piloții de vânătoare. În general aceștia au nevoie de 100% din reflexe și concentrare. Știm cu toții că scad odată cu lipsa somnului.”, explică Justin Agustin, confomr publicație New York Post.

Pentru început, respirați adânc și începeți să vă relaxați fiecare parte a corpului din cap până în picioare, spune Justin Agustin. Această tehnică militară genială ajută pe oricine să adoarmă în doar două minute. Trucul este folosit de armata americană pentru a-i ajuta să adoarmă în situații mai puțin pașnice, cum ar fi pe câmpurile de luptă.

Tehnica a fost dezvoltată de șefii armatei americane

Detaliată în cartea „Relax and Win: Championship Performance”, publicată în 1981, se crede că tehnica a fost dezvoltată de șefii armatei americane pentru a se asigura că soldații nu fac greșeli care să le pună viața în pericol din cauza epuizării.

Iată cum să o faceți:

  • Relaxați mușchii feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor,
  • Lasă-ți umerii cât mai jos, urmați de brațul superior și inferior, pe rând, pe o parte și pe alta,
  • Expirați, relaxându-vă pieptul, urmat de picioare, începând de la coapse și coborând în jos.

Ar trebui apoi să petreceți 10 secunde încercând să vă limpeziți mintea înainte de a vă gândi la una dintre cele trei imagini următoare:

  • Ești întins într-o canoe pe un lac calm, cu nimic altceva decât un cer albastru și senin deasupra ta,
  • Stai întins într-un hamac de catifea neagră într-o cameră neagră ca smoala,
  • Îți spui „nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi” la nesfârșit timp de aproximativ 10 secunde.

 

Se spune că tehnica funcționează pentru 96% dintre oameni după șase săptămâni de practică. În prezent, specialiștii recomandă ca o persoană medie să aibă opt ore de somn de bună calitate în fiecare noapte pentru a funcționa corect.

Specialiștii mai avertizează că lipsa somnului îi poate face pe oameni mai predispuși la o serie de afecțiuni medicale, inclusiv obezitate, hipertensiune arterială și boli de inimă.

Având în vedere că una din trei persoane suferă de somn insuficient, acest truc ar putea oferi o ușurare. Dacă nu funcționează, experții în somn spun că cel mai important factor pentru a adormi este liniștea minții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI