Cum a stins Gică Hagi un conflict de la echipa sa. „Trebuie să lase capul jos și să asculte”

Cum a stins Gică Hagi un conflict de la echipa sa. „Trebuie să lase capul jos și să asculte”
Cum a stins Gică Hagi un conflict de la echipa sa. „Trebuie să lase capul jos și să asculte”

Cum a stins Gică Hagi un conflict de la echipa sa. „Regele” fotbalului nostru este cunoscut pentru seriozitatea, dar și intransigența cu care își face munca de antrenor. Sunt povești – și bune și mai puțin bune, depinde cine le spune – despre atitudinea sa față de fotbaliștii pe care i-a pregătit. Una dintre ele îi aparține lui George Țucudean, fostul atacant de la națională, Viitorul și CFR Cluj. Fotbalistul care s-a retras anul trecut din cauza unor probleme la inimă a mărturisit totul, în exclusivitate, pentru emisiunea PlayMaker de la Playsport.

Cum a stins Gică Hagi un conflict de la echipa sa

Gică Hagi este un om temperamental, care „arde” pe altarul zeului-fotbal. Nu e deloc comod să îl ai antrenor pe „Rege”. A simțit acest lucru, pe pielea sa, unul dintre cei mai promitățori atacanți pe care fotbalul nostru i-a avut în ultimul deceniu, George Țucudean. Fotbalistul născut în Arad a cucerit 5 titluri de campion: 3 cu CFR, 1 cu Viitorul și 1 cu FCSB. Și-a risipit o vreme talentul pe la Standard Liege și Charlton, iar în februarie 2017 a ajuns la Viitorul Constanța. După un an a trecut la CFR Cluj, cu care a câștigat titlul 3 campionate la rând.

A strâns 10 selecții și la națională, dar în vara trecută a decis să se retragă din fotbal, la 29 de ani, din cauza unei afecțiuni cardiace. Dar Țucudean provine, oricum, dintr-o familie foarte bogată. Așa că fostul atacant a preluat o parte din afacerile ridicate de bunicul și de tatăl său. El se ocupă de Cramele MaxiMarc, botezate așa după prenumele celor doi băieți ai fostului fotbalist, George Maximilian și Marc Alexandru. Familia lui George Țucudean deține 100 de hectare de viță de vie  în zona Miniș – Măderat din județul Arad, un milion de sticle de vin fiind produse anual.

„Trebuie să lase capul jos și să asculte”

Gică Hagi i-a fost antrenor în sezonul în februarie 2017 , sezon la finalul căreia Viitorul a devenit campioana României. Dar colaborarea celor doi a fost „cu scântei” în primă instanță. Nemulțumit de programul de joc al formației – din 3 în 3 zile – Țucudean a intrat în conflict cu Hagi în august 2017, după ce echipa cucerise titlul. Fotbalistul a protestat și împotriva faptului că jucătorii echipei erau trași la răspundere pentru rezultatele slabe din sezonul ce abia începuse. Atunci, actualul antrenor-patron de la Farul a făcut un gest neașteptat, după cum a povestit Țucudean pentru playsport.ro.

După un meci, Hagi l-a luat în brațe pe fotbalist și i-a spus că poate să vină când vrea la antrenamentele echipei. Astfel, Hagi a gestionat cu inteligență situația în care poate alți antrenori ar fi renunțat la serviciile jucătorului nemulțumit. Dar Țucudean știe care e secretul colaborării cu „Regele” fotbalului românesc: capul jos și urechile ciulite.

Ca antrenor și ca om era extraordinar. Își dorește tot timpul să câștige, își dorește în fiecare zi să facă mai bine, să progreseze. pentru jucătorii tineri este ceva extraordinar să lucereze cu el. Dar trebuie să lase capul jos când ajung acolo și să asculte”, a declarat George Țucudean, în exclusivitate la PlayMaker.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI